Mads Fenger missar Sirius-matchen: ”Fått en inflammation”

En dansk in – en dansk ut.
Jeppe Andersen är tillbaka i träning och väntas spela imorgon kväll.
Däremot har Mads Fenger drabbats av en gallstensinflammation.
– Det är minst två veckor som han blir borta, säger tränaren Stefan Billborn till Fotboll Sthlm.

Annons

Hammarby har hittat formen med två raka segrar och favoritskapet är tungt inför hemmamatcherna mot Sirius imorgon.
– Det känns bra i laget. Om vi bara kan gå in med en ödmjukhet och en inställning att jobba hårt så ska det gå bra mot Sirius. Men vi är fortsatt beroende av en stor arbetsinsats, säger Stefan Billborn.
– Det finns inga skrattmatcher i Allsvenskan. I Superettan känner man ändå att man kan städa av rätt många lag om man själv är i toppen. Men så funkar det inte i Allsvenskan. Vi måste göra en jävla bra prestation helt enkelt. Det gäller att utvecklas i den här positiva fasen som vi ändå är i.

Annons

Stefan Billborn räknar med att ställa upp med en stark trupp imorgon. Det enda namnet som han räknar bort, förutom spelarna som är långtidsskadade, är Mads Fenger. Dansken som tidigare har haft problem med ljumskarna har nu drabbats av en gallstensinflammation. Billborn räknar med att mittbacken måste vila i minst två veckor. Men han är trygg med att Kossounou Odilon eller Mats Solheim kan ersätta i mittförsvaret.
– Odilon räknar vi med fullt ut, helt klart. Han kommer stanna här till derbyt mot AIK (den 2 juni).
– Med Mats får man alltid ett fantastiskt jobb. Det är en ynnest att ha honom i laget, han kan spela i samtliga positioner där bak. Det är inte alltid violin, det är mer kontrabas, men man får alltid en hundraprocentig insats.

FOTO: Bildbyrån