Lovande premiär med tungt avslut för Hammarbys talanglag

Hammarbys talanglag såg länge ut att få med sig en poäng från premiären i division 1 norra.
Men i den 88:e minuten gjorde Umeå FC:s Jonathan Lundbäck 1-0 vilket blev slutresultatet.Annons

Med en trupp enbart bestående av spelare födda på 2000-talet spelade HTFF sin första tävlingsmatch på Umeå Energi Arena under måndagen. För motståndet stod Umeå FC som åkte ur Superettan i fjol.

Det blev en jämn och tät match där inget av lagen skapade särskilt många chanser. HTFF spelade emellanåt finurligt men vägde ofta lätt när de närmade sig motståndarnas straffområde. I backlinjen gjorde Ludvig Svanberg och Josafat Mendes fina insatser och på mitten var 17-årige Williot Swedberg en av matchens profiler.

På slutet av matchen svängde spelet fram och tillbaka och inhopparen Leon Hien fick två fina chanser att spräcka nollan. Den första var ett skott från nära håll och snäv vinkel som målvakten räddade med visst besvär. Det andra läget var ännu vassare, men Hien halkade just som han skulle skjuta.

Istället avgick alltså hemmalaget med segern. Med två minuter kvar av ordinarie speltid tryckte UFC:s Jonathan Lundbäck – som gjorde sin första tävlingsmatch på länge efter en knäskada – in det avgörande målet med ett skott från nära håll. Målvakten Ian Pettersson hade fram till dess gjort ett par fina räddningar men den här gången var han chanslös.

Om en vecka är det dags för nästa match i division 1 norra för HTFF då Dalkurd kommer på besök.

LÄS MER. ”Taket är extremt högt” – här är HTFF:s alla värvningar inför 2021