Klubblös och oönskad – då tog Lekström själv kontakt med Bajen

När Benny Lekström lämnade Sirius var det han själv som tog kontakt med Hammarby, berättar han i Fotboll Sthlms podd Bergman 90 minuter. Drömmen var att få avsluta karriären där den en gång tagit fart.

Benny Lekström, 37, spelade i Hammarby mellan 2005 och 2008 innan han gick till BP och sedan Norge. Efter fyra säsonger i Tromsö flyttade Enskedesonen till Uppsala för spel i Sirius. I vår poddintervju berättar han hur han blev utsatt för vuxenmobbing av tränaren Kim Bergstrand. När Benny sedan lämnade Sirius precis innan förra säsongen kryllade det inte av alternativ, och han var tvungen att lyfta luren själv.

– Det var svårt för mig att hitta en ny klubb, så jag ringde till Hammarby och frågade om jag kunde hålla igång med dem, berättar Benny i intervjun.

Hammarby behövde fylla ut med fler målvakter på träning och hade ingenting emot att deras tidigare målvakt tränade med dem några gånger i veckan. Samtidigt spelade Benny matcher för Ängby i division 3.

– Det var skitkul. Spela lite matcher och träna med Bajen, jag mådde jättebra.

Annons

Under sommaren 2017 beslutade Hammarbys ordinarie andremålvakt, Tim Markström, att flytta hem till Sandviken och istället för att värva in någon helt ny skrev klubben ett korttidskontrakt med Benny Lekström. När det halvåret hade gått fick veteranen förlängt med ytterligare ett år.

– Jag var snäll och trevlig och fick ett år till. Det kändes svinbra och jag var i bra form och kunde bidra om det skulle behövas.

– Det blev som en dröm att få komma tillbaka och hjälpa klubben. Min första elitklubb och klubben i mitt hjärta, säger Benny, som tidigare i intervjun berättat att det hade varit förhoppningen ända sedan han flyttade till Norge.

Den 90 minuter minuter långa intervjun – som du kan lyssna på i spelaren nedan – innehåller förstås mycket mer än ovanstående. En sammanfattning av innehållet läser du här.