Kjartansson öppnar för att stanna i Bajen: ”Finns en möjlighet”

Vidar Örn Kjartansson har tidigare sagt att han troligtvis inte kommer fortsätta i Bajentröjan när lånet går ut.
Men efter matchen mot Falkenberg öppnar islänningen för en fortsättning i Hammarby.
– Jag trivs med min fotboll här, säger 29-åringen till Fotboll Sthlm.

Annons

Vidar Örn Kjartansson satte 2-0-målet i Hammarbys 6-2-kross mot Falkenberg. Matchen var hans näst sista innan lånet går ut. Tidigare har islänningen i princip stängt dörren för en fortsättning i Bajentröjan, men nu låter det annorlunda.
– Det finns en möjlighet att jag kan stanna här, säger han till Fotboll Sthlm.
Vad har då hänt sedan senast vi pratade?
– Jag är intresserad över att vara kvar här. Jag har bud från alla möjliga platser men jag trivs med min fotboll här, med Stockholm som stad och folk är trevliga. Så det finns en chans att jag stannar här, för att vara ärlig. Men vissa saker måste fungera och gå åt rätt håll för att det ska hända. Just nu är jag en spelare i Rostov och har en match kvar i Hammarby. Men man vet aldrig.
Kan du påverka situationen själv?
– Ja, självklart. Jag kan göra det men det är inte i mina händer. Som jag sa är jag fortfarande en Rostov-spelare och jag respekterar klubben. Jag kommer inte säga något som de inte skulle gilla. Om inget händer så spelar jag kvar där. Men jag trivs bra här och jag tror att det finns intresse från bägge sidor. Jag tror att det kommer hända grejor under de närmsta dagarna för jag har bud från andra ställen. Det är definitivt inte i mina händer. Under de två kommande veckorna kommer det bekräftas var jag spelar.

Annons

I veckan avslöjade Fotboll Sthlm att Hammarby är nära att värva den amerikanske/isländske anfallaren Aron Johannsson, vars kontrakt med Werder Bremen har gått ut. Vidar Örn Kjartansson ser Aron Johannsson som en bra ersättare till sig själv, om han lämnar Bajen.
– Ja, absolut. Han är en bra spelare och han har haft otur de senaste åren. Det är definitivt en bra spelare och bra spelare skulle göra stora saker för Hammarby, det är säkert. Jag har inte sett honom spela på länge men han har troligtvis inte förlorat något. Han är isländsk också, det är bra!
Var tror du att du kommer att spela i höst?
– Det är väldigt svårt att svara på. Jag är på lån och det skulle kosta mycket att köpa loss mig. Jag vet faktiskt inte så mycket. Men jag vet att jag trivs bra här och det finns en möjlighet att jag stannar här.

LÄS MER. Full pott till Kacaniklic – spelarbetyg i 6-2-krossen

LÄS MER. Norska uppgifter: Hammarby säljer Sander Svendsen

Foto: Bildbyrån