Khalili: ”Finns en klar ambition i Hammarby att vinna titlar”

Abdul Khalili är klar för Hammarby. Efter fem år i Turkiet var mittfältaren sugen på något nytt.  
– Klubben har varit klar med sin ambition att vinna titlar, säger Khalili till Fotboll Sthlm.

Annons

Efter en tids spekulationer är nu Abdul Khalili klar för Hammarby. 27-åringen skriver ett tvåårskontrakt med klubben.
– Nu vill jag bara komma i form så snabbt som möjligt och hjälpa laget att vinna titlar.

Jesper Jansson bekräftade på presskonferensen att Zlatan Ibrahimovic hade varit med och sett till att övergången blev av. Khalili själv säger att han pratade med Hammarbys delägare inför flytten till Bajen.
– Jag snackade med honom, ja. Men vad vi sa håller vi privat, det stannar mellan honom och mig. Han var precis som Hammarby klar med att ambitionen är att vinna titlar. Det var väldigt tydligt och kändes bra, säger han till Fotboll Sthlm.

Khalili berättar att det fanns flera erbjudanden från andra klubbar. Det ska även ha funnits intresse från klubbar i Allsvenskan.
– Jag kände att Hammarby var bäst för mig och min utveckling. Deras ambition är att vinna titlar och gå ut i Europa, det är det jag också vill.

Sedan succén i U21-EM 2015 har Khalili spelat för ett antal klubbar i Turkiet. Efter fem och ett halvt år väljer han nu att komma tillbaka till Sverige.
– Det kände som att det fick räcka. Det blev lite för mycket för mig och jag ville testa något nytt. Tiden i Turkiet har varit väldigt positivt, jag har lärt mig mycket.

Kusinen Imad Khalili spelar sedan tidigare i Hammarby och Abdul Khalili säger att det blir häftigt att spela tillsammans.
– Det har alltid varit en idol och en förebild för mig sedan jag var liten. Det betyder väldigt mycket att han är här, det ska bli väldigt kul.

På måndag spelar Hammarby sin första tävlingsmatch för säsongen när man möter Varberg i cupen. Det är fortfarande oklart om Khalili är redo att spela matchen.
– Jag är inte hundraprocentig, men jag kommer komma dit ganska snabbt.

Abdul Khalili berättar att han ser fram emot att spela sitt första Stockholmsderby.
– Jag har varit och sett Hammarby möta Djurgården. Det var väldigt häftigt, det är så fotboll ska vara. Det ska vara spänning och kamp med mycket tryck från läktaren, det är det man brinner för och därför man spelar. Det ska bli väldigt häftigt, säger han.

Foto: Bildbyrån