Kennedy om ölrubrikerna världen över: ”Sjukaste jag varit med om”

Målfirandet med en öl i handen har gett internationella rubriker.
Kennedy Bakircioglü har upplevt ett och annat i Hammarbytröjan, men de senaste dagarna tar priset som de galnaste någonsin.

Annons

Kennedy Bakircioglü är van att vara påpassad, men inte på det här sättet. Efter hans frisparksmål som följes av den osannolika ölhistorien har allt och alla ryckt i honom. För inte nog med att han toppat nyhetssidorna i Sverige, han har även blivit något av ett internationellt viralt fenomen. När Kennedy och lagkompisarna tränat klart på Hammarby IP passar även Fotboll Sthlm på att stanna honom.
– Jag har varit med om mycket, men det här är nog det sjukaste, säger han med ett leende.
Humöret är på topp hos 37-åringen som fortfarande inte hunnit smälta vad som hände.
– Det är svårt att få in hur det egentligen var möjligt. Att jag tittade upp och fångade ölen i sista sekund och tog en klunk.
Logiken talar ju också för att glaset borde landat upp och ned?
– Ja, det är helt otroligt att det inte rann ut. Att det är lite kvar när jag fångar så jag kan ta en klunk. Det var så konstigt att det måste ha varit menat på något sätt.
En perfekt historia för folkliga Bajen också?
– Ja, det kan inte bli mer Bajen än så här. Och att det händer mig… det är ändå sista året och jag hade precis gjort mål… det kan ju inte bli bättre.
Och så firade du med en öl till på puben?
– Jag hade redan bestämt med en kompis som skulle bjuda på käk. Det blev en överraskning att det var så mycket supportrar där. Jag blev bjuden på rätt mycket öl kan jag säga, haha. Men jag körde bil hem så jag fick nöja med mig någon klunk.

Annons

Hysteriska dagar alltså, men samtidigt pågår vardagen för Hammarby och Kennedy. Imorgon väntar en viktig bortamatch mot BP på Grimsta.
– Vi har allt i egna händer för att komma topp-tre. Vi är så pass bra att vi ska klara det. Vi vet att det är tufft att möta lag som kämpar för sin existens men gör vi jobbet ska vi få med oss tre poäng. Det var väldigt viktigt att komma tillbaka på vinnarspåret mot Göteborg.
Vad kan du bidra med personligen på slutet?
– Samma saker som jag gjort hela året. Erfarenheten, ledarskapet. Och så kan jag ju komma in och bidra.
Och skjuta frisparkar?
– Haha, det kan jag ju göra. Jag kommer säkert bidra med någonting. Men framförallt handlar det om att stötta grabbarna. Vi har så mycket kvalitet i laget att vi ska fortsätta vinna.
Du blir inte sugen på att fortsätta när du fått en sådan här kick?
– Klart man får en kick. Men nej, jag har inte spelat så mycket i år. Och vadå, ska jag förlänga här i Bajen?
Assyriska hade nog gärna haft dig i laget nästa år?
– Nej, jag har nog gjort allt i karriären. Jag måste vara ärlig mot mig själv och vi har bestämt att det här är sista året. Samtidigt har folk ändrat sig förr…
Kennedy ler.
– Men nej, jag har inga haft några tankar på att fortsätta.
Även om Kennedy planerar att lägga av är det inte otänkbart att han fortsätter i Hammarby på ett eller annat sätt. Tidigare har vd:n Henrik Kindlund berättat att det pågår ett projekt där klubbikonen är inblandad.
– Vi får se vad som händer, säger Kennedy hemlighetsfullt.
– Först och främst ska jag ha mer tid till familjen. Men vi har ett litet projekt på gång. Jag kan inte berätta vad det handlar om, men det är häftig, rolig grej. Man måste ha en sysselsättning efter man har lagt av, annars kan det bli tufft efter karriären.

Annons