Kennedy om livet som supporter: ”Ska bli mäktigt med marschen”

Kennedy Bakircioglü har lagt skorna på hyllan.
Nu ser han fram emot att starta upp nya projekt och att samarbeta med Bajen.
Men lika mycket vill han vara en vanlig supporter.

När Hammarby drog igång sin säsong 2019 gjorde de det med en åskådare. För förutom ett gäng journalister var det bara Kennedy Bakircioglü som hade hittat till sporttältet på Nacka IP där det första passet ägde rum.
Supportern Kennedy alltså.
– Det är jävligt kul att vara här. Jag har inte träffat grabbarna på en månad, säger han.
Spritter det i benen?

– Det är mest skönt att stå vid sidan av faktiskt. Men det är klart… “kvadden” borde jag kunna vara på. Lite sugen blir man ju.

Annons

Efter det spektakulära avslutet i höstas har Kennedy mest tagit det lugnt med familjen. Han har njutit av att koppla av och inte behöva bry sig om vad man äter och dricker. Men det är med visst vemod han tänker tillbaka på dagen när karriären avrundades.
– Hela den dagen var som en dröm, det var svårt att ta in vad som hände. Hur många som tagit sig dit för min skull.
– När jag skulle till matchen och åkte över Skanstullsbron såg jag hur folk marscherade till arenan och då blev det väldigt känslosamt. Det kom en del tårar där i bilen. Det var ju ändå det sista som jag skulle göra som fotbollsspelare efter alla år.

Det ser dock ut som att Kennedy kommer att fortsätta att jobba i eller med Hammarby. Han vill inte avslöja några detaljer men har träffat vd:n Henrik Kindlund för att diskutera en framtida roll. Dessutom driver han ett annat, lika hemlighetsfullt, projekt där han via ett bolag vill sammarbeta med Hammarby.
Att jobba som tränare i någon form är däremot inte aktuellt.
– Nej, det är det absolut inte. Ska man göra det måste man brinna, man kan inte vara tränare på ett halvdant sätt. Det är som att starta en ny fotbollskarriär, fast med ännu större ansvar. Jag säger inte nej för alltid för en tränarkarriär, men nu passar det inte.
Vad tror du om Hammarbys 2019?
– Det ser riktigt lovande ut. Truppen börjar kännas komplett redan nu, och vi har fyllt på med pengar efter Neto-försäljningen. Bojanic och Widgren är jätteduktiga spelare. Nu finns det också utrymme för att ta in fler spelare.
Kennedy blickar ut mot planen där träningen är i full gång.
– Det känns som att Bajen har gått in i en ny fas. Ekonomin är bra och publikintäkterna är på topp. Vem vill inte sponsra Bajen nu, liksom? Det är klart att Bajen ska vara med och slåss om att bli bäst i Skandinavien med de förutsättningarna. Vi är inte där, men det känns som att vi är på väg åt det hållet.
Tror du att Bojanic kan ersätta dina frisparkskvaliteter?
– Det är jag nästan övertygad om. Jag har sett honom skjuta i hans tidigare klubbar. Vi behöver någon som kan ta frisparkarna. Dessutom finns “Mujo” (Tankovic) – han har också fina kvaliteter. Det är bra att ha flera alternativ.

Annons

Mitt i samtalet kommer fystränaren Jimmy Lidberg förbi. Ex-brottaren hälsar kärvänligt på Kennedy och börjar berätta om hur tufft han hade det efter att han lagt av med den aktiva karriären.
– Jag tänkte att jag skulle ta det lugnt och softa ett tag, men rätt snart började jag må dåligt. Jag blev fan deprimerad av att göra ingenting. Så jag började fundera på vad jag trivdes med. För mig var det idrotten, så jag började jobba med några projekt inom det. Och träningen! Den var jag tvungen att ha, säger Lidberg.
Kennedy nickar.
– Det blir nog samma sak för mig. Men jag inte nervös för hur det kommer att gå. Jag har flera saker på gång som har med fotbollen att göra. Sedan tar det lite tid. Man kan inte skynda på allt, man får ha lite tålamod.
Ser du fram emot att ta en öl med polarna och gå på match?

– Verkligen! En sak som jag har tänkt göra är att gå i marschen. Jag har funderat mycket på hur det skulle vara. Det ska bli riktigt mäktigt att se allt folk på väg till premiären.