Kacaniklic blickar uppåt: ”Hämtar in poäng i varje omgång”

Hammarbys fortsätter att samla poäng.
Efter 3-0 mot Sundsvall sneglar Alexander Kacaniklic uppåt i tabellen.
– Vi är definitivt med där uppe, säger 27-åringen.

Annons

På de sju senaste matcherna har Hammarby sex vinster och en oavgjord. Den fina sviten förlängdes utan större bekymmer i hemmamatchen mot Sundsvall som till sist slutade 3-0. Alexander Kacaniklic inledde målskyttet och var planens kanske bästa spelare. Efter matchen var 27-åringen på strålande humör.
– Det är väldigt, väldigt kul att spela, framförallt här hemma, säger han.
Du tog en rusch på 50 meter innan 1-0-målet…
– Ja, jag är nöjd med det målet. Aron Johannsson tog en bra löpning som öppnade upp och till sist kunde jag nästan passa in bollen.
Hur skulle du beskriva skillnaden mellan i våras och nu i den typen av situationer?
– Nu är det framförallt att jag orkar. Fitness är en viktigt del av mitt spel och nu orkar jag springa i 50 meter och hålla uppe koncentrationen.
Hur stark känner du dig jämfört med när du var i landslaget för några år sedan?

– Jag känner mig väldigt stark. Det är ett annat tempo i Premier League, så det är svårt att säga, men i den här miljön känner jag mig väldigt stark.

Annons

Förutom att Hammarby tog en säker trepoängare var Kacaniklic nöjd med att laget äntligen höll nollan.
– Det är jätteviktigt. Viktigt för hela laget, men speciellt för försvararna och Johan Wiland. Ibland gör vi det jobbigt för dem där bak, men de gör ett riktigt bra jobb.
Segern betydde att Hammarby gick förbi Malmö och upp på tredjeplats i den visserligen haltande tabellen. Kacaniklic tror att Bajen kommer att vara med i titelfajten hela vägen in.
– Det är roligt för alla som följer ligan (att det är så jämnt). Vi är definitivt med där uppe, vi hämtar in poäng i varje omgång.

Foto: Bildbyrån