Johnny ‘Ultrish’ Holmqvist ska se Bajen på plats: ”Jag skrek rakt ut”

Få supportrar får gå på fotboll nuförtiden.
Johnny ”Ultrish” Holmqvist, färgstark profil från Bajenpodden, är en av de lyckliga som ska bevittna Hammarby-Häcken på plats på lördag.

Annons

Sportfrågan först: hur känns det?
– När jag fick besked om att jag ska få gå på Bajen skrek jag rakt ut och började skaka. Sedan kom även en tår. Det visar väl att man är så himla tacksam för så lite i dessa dagar.
– Det känns fortfarande helt jävla fantastiskt, jag seglar på moln även om jag vetat om det ett tag nu. Det kommer bli så underbart. Jag är som ett barn på julafton gånger hundra.

Hur kommer det sig att du ska gå?
– En polare vann en plats och han fick ta med sig två säsongare. Han valde mig och en annan. Dock ska det tilläggas att när man väl har gått på match så får man inte vara med i lotteriet eller ha chansen att gå igen.

Hur länge har du varit Bajen-supporter?
– Så länge jag kan minnas har jag varit hammarbyare. Jag gick på min första match 1976 när Bajen mötte VSK och vann med 5-0. Men jag har inte alltid varit aktiv supporter. 1993 var det mycket som hände. Vi gick upp med fotbollen och slog ut Gnaget i hockeyn. Det var då som jag fick en massa vänner i Bajen och det blev som en andra familj.

Var på arenan brukar du sitta/stå?
– Sektion 130, så kallad aktiv sitt (Saknar er alla!)

Hur har livet utan fotboll på plats varit för dig?
– Bedrövligt. Det har nog alla mina vänner och de som följer mig på sociala medier förstått. Det enda som hållit mig kvar är att jag har podden som jag får prata ut i en gång i veckan. Annars hade man nog flippat ur.

Hur kommer uppvärmningen inför match se ut?
– Inget planerat vad jag vet men har ju flera jag känner som ska gå. Så det blir nog något speciellt.

Har du planerat något tifo?
– Nej, man hade ju gärna bränt av lite men det blir nog knepigt. Kanske är det inte riktigt läge för det just nu.

Hur tror du att det går?
– Häcken har ju ett bra lag säger experterna men har inlett segt. Det känns som att vi borde klara dem på hemmaplan, så jag tippar väl 3-1.