Joachim Björklund om Ekdal-flytten: ”Spelar inte gratis tyvärr”

I vintras sålde Hammarby mittbacken Hjalmar Ekdal till Djurgårdens IF. 
För Joachim Björklund var det ett logiskt beslut.

I vintras valde Hammarby att sälja Hjalmar Ekdal till Djurgården. Sportchefen Jesper Jansson berättade för Fotboll Sthlm i förra veckan att det var tränarnas beslut att göra sig av med mittbacken.
– Vi tog Hjalmar från IK Frej och han hade en bra utveckling som du sa i Sirius, men man måste lyssna på tränarna också, vad de gör för bedömningar och hur de vill prioritera. Ibland passar andra spelare bättre.

Under torsdagen utvecklade Joachim Björklund hur man resonerat.
– Det var ingenting mot Hjalmar, det är en kanonkille som gjort en jättebra säsongen under tiden han var utlånad till Sirius. Men vi kan inte sitta på fem mittbackar plus Aziz (Outtara Mohammed) som också är mittback, säger han.

Tränarna ansåg att de kommer att fortsätta spela med två mittbackar, något som gör det svårt med för många alternativ i truppen.
– Vi kan inte ha hur många spelare som helst och de spelar inte gratis tyvärr. Samtidigt ska det gå att hantera, det är svårt men det går att hantera tre-fyra spelare på två platser. Att hålla sex spelare igång samtidigt är dock omöjligt.

Känner du att det var känsligt att en av de konkurrerande mittbackarna till Hjalmar är din son?
– Nej. Det är fotboll och man får oftast ett svar på ifall de är bra eller inte när de spelar.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER. Intervju: Jesper Jansson om lärdomarna från 2020 och planen för 2021

LÄS MER. Stor press på Hammarbys tränarduo: ”Är vinna eller försvinna”

Annons