Jeppe efter det röda kortet: ”Typ det värsta som jag varit med om”

Hammarby hade 2-0 och momentum efter två snabba mål i början av andra halvlek.
Då tog Jeppe Andersen sin andra varning och fick bevittna Djurgårdens slutforcering från sidan.
– Jag kollade resten av matchen i omklädningsrummet och det jag var jättenervös, säger Andersen till Fotboll Sthlm efter matchen.

Annons

Hammarby vann toppderbyt mot Djurgården med 2-1. Det blev dock en svettig avslutning då Jeppe Andersen blev utvisad och Blåränderna öste på framåt.
– Precis på frisparken tänkte jag inte så mycket men två sekunder efter tänkte jag ”Fan vad dumt det var”. Såklart ger jag ju dem en möjlighet att ge mig ett rött kort. Så det var jättedumt av mig och jag är jävligt besviken på mig själv, säger Jeppe Andersen som inte protesterade mot utvisningen.
– Nej, jag kände väl att det kan vara gult kort. Men tur att vi vann ändå.
Hur kändes det att behöva se på resten av matchen med den enorma forceringen?
– Det var typ det värsta jag varit med om. Jag kollade resten av matchen i omklädningsrummet och jag var jättenervös. Jag är fortfarande lite skakig. Så det var hemskt.
Hur känns det nu när det gick hela vägen?
– Det är ju en lättnad att vi vann ändå. Vi hänger på i toppen och det är jävligt tätt däruppe, säger Andersen som bad om ursäkt till sina lagkamrater efter matchen.
– Folk var ju glada så klart. Jag sa förlåt till hela truppen och då gav de mig en extra kram när de kom in. Jag sålde ut laget i dag och de vann för mig.

I och med utvisningen är Jeppe Andersen nu avstängd i toppmötet mot Malmö. Hammarby får alltså klara sig utan sin lagkapten.
– Tyvärr får jag inte spela. Men vi har ett så bra lag så det ska nog kunna gå bra, tror jag. Vi har fem vinster på rad nu och vi har ett jävla självförtroende. Så det blir kul att kolla på, säger Andersen.

Foto: Bildbyrån