Jeppe Andersens värsta motstånd: ”Jag hatar att möta AIK”

AIK har vunnit tre raka allsvenska derbyn mot Hammarby: 1-0, 1-0, 2-0.
Bajens mittfältsgeneral Jeppe Andersen ser AIK som det värsta motståndet i serien.
– Det är ganska tråkigt att möta dem, säger dansken i podcasten FD 60 minuter.

Annons

Jeppe Andersen har spelat två år i Hammarby och stortrivs i klubben. Den första perioden kände han dock av pressen av att spela inför så mycket publik, vilket han berättar om i podden FD 60 minuter hos FotbollDirekt.
På frågan om vilket lag som är svårast att möta svarar den danske mittfältaren AIK.
– De har så bra defensiv. Man känner ibland att man har mycket plats, och det har man, men allting är stängt. Då får man slå en pass tillbaka eller till sidan. Det är ganska tråkigt att spela mot AIK, helt ärligt. Vad kan man säga? De gör det bra och är jättebra, men fan vad jag hatar att spela mot dem. Faktiskt.
FD: För att det blir låsta matcher och målsnålt?
– Ja, förra året förlorade vi båda matcherna med 1-0. Så vi har inte gjort mål på AIK senaste tre matcherna nu. Det är jättedåligt.

Annons

Andersen berättar också att han skulle bli lika besviken om Bajen förlorade mot Falkenberg som ett derby.
– Om vi förlorar mot Falkenberg så är det mot ett lag man vet att vi måste vinna mot. AIK är ett bra lag och det är inte så lätt att komma till Friends och spela där. Där finns alltid risken att man förlorar. Jag skulle säga att det är en lika stor besvikelse att förlora mot Falkenberg, men för våra supportrar betyder det så klart mer i ett derby, säger Andersen och fortsätter:
– Man ser ju när vi vinner mot Djurgården på hemmaplan. Det är så stort. Det betyder så mycket för så många. Samma när vi förlorar mot AIK. Det är jättetungt. Det är klart att för publiken och supportrarna betyder det jättemycket (att vinna derbyna) och det gör det för oss också.

LÄS MER: Silly season-bloggen – allt om 08-lagens övergångar

FOTO: Bildbyrån