Isherwood: ”Därför valde jag att nobba Hammarby för Östersund”

Det blev inte Hammarby för Thomas Isherwood som istället valde att skriva på för Östersunds FK.
– Om jag gjort en sämre match i Hammarby kanske jag suttit på bänken i 15 matcher sedan, säger han till Sportbladet

Annons

Inför säsongen 2019 valde Thomas Isherwood att nobba Hammarby för att istället skriva på för Östersunds FK. Mittbacken som är uppvuxen i Stockholm och som har “Fruängen” tatuerat på armen, väljer nu att berätta varför han valde Jämtland istället för Södermalm.

– Hammarby är en jättefin klubb, det är Söder, där jag kommer ifrån. Klart det ligger nära hjärtat. Men just då hade jag varit utomlands i fyra år och jag snackade med många allsvenska klubbar. Det stod mellan Östersund och Hammarby, säger han till Sportbladet.

Efter flera år som utlandsproffs i både Bayern München och engelska Bradford City sökte den unge försvararen efter speltid, något som han ansåg fanns större chans till i Östersund.
– Om jag gjort en sämre match i Hammarby kanske jag suttit på bänken i 15 matcher sedan. I Östersund får man chansen igen. Och det var det som avgjorde, att jag skulle få chansen. Men nu är det en helt annan grej. Nu är jag etablerad på ett helt annat sätt. Och det var jävligt nära att det blev Hammarby också, det var marginaler som gjorde att jag valde ÖFK.

Foto: Bildbyrån

Annons