Inget nytt Bajen-lån för Kjartansson: ”Rostov vill inte det”

Vidar Örn Kjartansson har tre matcher kvar i Bajentröjan innan han ska återvända till Rostov.
En fortsättning i Hammarby för islänningen ser otänkbar ut i nuläget.
– Rostov vill sälja mig nu i sommar eller använda mig, säger 29-åringen till Fotboll Sthlm.

Annons

Vidar Örn Kjartansson har spelat varenda minut i Hammarby under vårsäsongen. När sommaruppehållet väl dök upp blev 29-åringen uttagen till den isländska landslagstruppen. Men islänningen är i gott slag inför matchen mot Häcken på måndag.
– Jag känner mig bra. Det är alltid tufft att komma tillbaka efter uppehåll. Det har passerat en lång tid sedan senaste matchen och vi måste jobba hårt på träningarna. Det känns bra nu, säger han till Fotboll Sthlm.
Har ni tränat hårt under uppehållet?
– Ja, vi har kört på hårt den här veckan inför nästa match. Innan var jag på landslagsuppdrag och för mig räcker en vecka mycket väl.

Annons

Kjartanssons lån med Hammarby löper ut när sommarfönstret öppnar den 15 juli. Han har alltså tre matcher kvar i Bajentröjan innan han ska återvända till Ryssland. Själv vet han inte säkert hur det blir efter det.
– Jag försöker tänka på annat och fokusera på de kommande tre matcherna. Men självklart är det svårt att inte veta någonting. Som jag tidigare sagt så är det troligt att jag återvänder till Rostov den 15:e juli. Men i fotboll kan vad som helst hända snabbt. Jag kan vara här den 15:e och jag skulle kunna vara i Kina, man vet aldrig. Men som det ser ut nu så åker jag tillbaka till Ryssland. Lånet kan inte bli förlängt i alla fall.
Varför inte?
– Rostov vill bara inte det. De vill sälja mig nu i sommar eller använda mig. Jag vet inte riktigt. Jag måste diskutera det med dem.
Har du pratat med Rostovs tränare? Ni verkar inte vara bästa vänner direkt.
– Nej, det har jag inte riktigt. Men jag kommer antagligen träffa honom när jag är tillbaka där. Så vitt jag vet så åker jag tillbaka när fönstret öppnar och sedan får vi se vad som händer.

LÄS MER: Silly season-bloggen – allt om 08-lagens övergångar

Foto: Bildbyrån