Khalili: ”Hammarby är det bästa laget som jag har spelat i”

Imad Khalili väntas få en större roll sedan Vidar Örn Kjartansson har lämnat Hammarby.
32-åringen är redo att ta ansvaret.
– Jag tycker att jag passar bra både på kanten och längst fram, säger Khalili till Fotboll Sthlm.

Annons

Ikväll möter Hammarby AFC på bortaplan. Det är med fin form – tre raka segrar och den spektakulära målskillnaden 14-6 – som Bajen åker till Eskilstuna. Senast blev det 5-2 på hemmaplan mot Elfsborg där Imad Khalili gjorde två mål då han startade i “Kjartansson”-rollen längst fram.
– Ja, nu är det bara att fortsätta att köra. Det rullar på, säger Khali när Fotboll Sthlm träffar honom på Hammarby IP.
Är du på rätt plats?
– Många säger det. Vi har haft olika alternativ redan innan Kjartansson. Dibba, Sander, Nikola. Jag tycker att jag passar bra både på kanten och längst fram. Det viktiga är samspelet mellan oss offensiva spelare och vi hittar varandra bra. Vi har ju gjort flest mål i Allsvenskan.
Jag slås av hur ni tajmar löpningar och passningar på den sista tredjedelen. Hur är det på konstgräs?
– Det får man öva på, för det går mycket snabbare på konstgräs. Men när man har bollskickliga spelare som Mujo, Nikola, Darijan och Alex så löser det sig oftast. De är väldigt bra på att trä in bollarna med rätt tajming.
Vad säger du om Kacaniklics utveckling?
– Det blir bättre och bättre, han närmar sig gammal form. Man märker hur han börjar trivas på planen. Det är inte så enkelt att komma igång när man inte spelat på länge och ska göra det i en ny klubb.
Kan han nå samma nivå som han hade förr tror du? När han var landslagsman?
– Absolut. Han är bara 27. Och eftersom han har varit på den nivån vet han vad som krävs. Det gäller bara att fortsätta att köra.
Kan du nå samma nivå som när du vann skytteligan?
– Vi får se! Jag är inte samma spelartyp längre. Då var jag bättre rättvänd – då hade jag det där rycket som till exempel Mujo har nu. Men jag är mycket bättre felvänd nuförtiden. Jag använder hjärnan på ett annat sätt.
Är det här det bästa laget som du spelat i?
– I Allsvenskan är det nog det. Det enda som kan mäta sig är hur vi var i fjol. Vi hade åtta poäng fler i fjol vid den här tidpunkten. Men målmässigt är det ju väldigt bra. 
Och vi känns starka nu.
– Så, ja, Hammarby är det bästa laget som jag varit i. Jag tänker att det borde vara väldigt kul att titta på oss när vi spelar. Jag menar, 5-2 mot Elfsborg när vi inte spelat på topp? 4-1 på en halvlek?
Khalili skrattar.
– Jag var ganska negativ i halvtidsintervjun (med C More). Men jag mindes mest de sista tre-fyra minuterna av halvleken och målet som vi släppte in. Men jag fattar ju också att det var riktigt bra totalt sett. Elfsborg är inget Korpen-lag direkt.

LÄS MER. Billborn: ”Nu är det inte så jävla roligt att möta oss längre”

Foto: Bildbyrån