Hammarbys ilska efter förlusten: ”Spelar mot 14 man”

Hammarby förlorade mot Mjällby efter två insläppta mål i slutet av matchen.
Efter förlusten handlade mycket av diskussionerna om domsluten.
– Vi spelar mot 14 man, elva spelare och tre domare, säger Muamer Tankovic till Sportbladet efteråt.

Annons

Hammarby tappade 0-1 till en 2-1-förlust på Strandvallen mot Mjällby igår. Domare Victor Wolf blev en av huvudpersonerna och Hammarby var inte nöjda med domsluten. Richard Magyar fick syna det röda kortet redan i den första halvleken. Frisparken som ledde fram till 1-1 i slutet av matchen var en filmning.
– Jag brukar inte vilja gnälla, men när domaren inte ser svandyket som föregår Mjällbys frispark till 1–1. Då blir det ännu tyngre. Jag har sett det tre gånger och de vevar det på tv, man får inte missa det. Då känns det som att man har hela världen emot oss, säger Billborn till sajten efteråt.

Det är andra matchen i rad som Hammarby får spela stora delar av en match med tio man. I cupmötet med IFK Göteborg i torsdags visades Jeppe Andersen ut tidigt i den andra halvleken.
– Vi har spelat med en man mindre i två matcher nu. Under lång tid. När spelarna sliter som galärslavar vill de förstås ha ut något av det. Det blir extra tungt när 1–1 kommer till på det sättet. Det blir dubbel bestraffning först med rött kort och straff med Magyar. Och sen dubbelbestraffning igen med filmningen före kvitteringen, säger tränaren.

Muamer Tankovic satte matchens första mål för bortalaget redan efter 50 sekunder. Efter matchen var han precis som Billborn besviken över domarinsatsen:
– Det är skitjobbigt. Vi jobbade hårt men det är inte lätt att spela fotboll, fråga vilken spelare och tränare som helst i hela världen, när man spelar mot 14 man, 11 spelare och tre domare. Det känns som att vi spelar mot 14 man. Jag är både sur och arg.
– Just nu känns det som att mycket är emot oss. Man vill inte gnälla egentligen, men det är jobbigt.

Foto: Bildbyrån

Annons

LÄS MER: Bajen förlorade – då blev det karneval på nätet

LÄS MER: Tappade ledning till förlust – spelarbetyg efter 1-2 mot Mjällby