Hammarby om allsvensk start direkt: ”Lika för alla, bara att köra”

Idrotten har fått klartecken från den 14 juni.
Det innebär att Allsvenskan kommer att starta utan träningsmatcher.
– För oss är det ingen fördel eller nackdel jämfört med våra konkurrenter, säger klubbens vd Henrik Kindlund till Fotboll Sthlm.

Annons

Snart startar Allsvenskan igen. På dagens pressträff med Folkhälsomyndigheten och ministrarna Amanda Lindh och Mikael Damberg stod det klart att idrottsutövning i tävlingsform är tillåten från och med den 14 juni.

Hammarbys vd Henrik Kindlund är lättad över beslutet.
– Det känns skönt såklart. Det är ett första steg mot en normalt tillvaro för oss, säger han.
– Vi ska ha möte med Sef nu i eftermiddag men jag tänker att det blir start den 14 juni, det lär bli pang på.

Hur ställer ni er till det?
– Det är lika för alla, bara att köra. Helst skulle man ju vilja ha träningsmatcher under en månads tid, men nu är det som sagt lika för alla. För oss är det ingen fördel eller nackdel jämfört med våra konkurrenter.

Vad tänker du om skaderisken?
– Det är klart att den kan öka med tätt schema och om man måste gå runt på lite folk. Samtidigt hade vi sådana perioder under 2018 som vi hanterade bra.

Henrik Kindlund berättar att Sef:s plan är att sätta tre-fyra omgångar av serien och sedan invänta besked från Uefa för att kunna anpassa det vidare schemat. Det innebär alltså högt matchtempo från början.

Detta bekräftas av Ola Rydén som är ligaansvarig på Sef.
– Vår ambition är att planera de första omgångarna och sedan avvakta Uefa-mötet den 17 juni för att veta om alla förutsättningarna. Vi kommer den närmsta tiden titta närmare på spelschemat och försöka sätta vilka matcher som ska inleda säsongen, säger han till Fotboll Sthlm.

Är inte de inledande matcherna lottade ännu?

– Nej, det ska vi göra inom kort.

Uppdatering: Att Allsvenskan startar den 14 juni är nu bekräftat.

Annons