Hammarby-talangen stor hjälte med två mål borta mot Hudiksvall

Med darr på ribban är Hammarby klart för gruppspel i Svenska Cupen. Detta efter att 18-årige Mayckel Lahdo gjort två mål i slutet av matchen mot Hudiksvall.

Annons

I den första halvleken var det hemmalaget som hade den farligaste målchansen när en Hudviksvallspelare kom helt fri mot mål, men Davor Blazevic stod för en fin parad.

Hammarby var dock inte helt chanslösa utan var nära att ta ledningen genom Aljosa Matko efter dryga halvtimmen. Slovenen drog till med en yttersida och träffade stolpen från ett öppet läge.

Även i den andra halvleken stod Hudiksvall upp bra och det grönvita laget hade svårt att komma till de riktigt farliga målchanserna. Bästa chansen inledningsvis hade återigen Matko som nickade i stolpen.

Efter 64 minuter kunde hemmalaget inte så emot längre. Vladimir Rodic fyllde på inne i straffområdet och stötte in ett inlägg vilket betydde 1-0 till Hammarby.

Dock skulle matchen få nytt liv med tio minuter kvar då Hammarby-supportern Oskar Wickman nickade in kvitteringen på en hörna. Ett mål som verkligen skapade dramatik i matchen.

Men med tre minuter kvar att spela lyckades inhoppande Mayckel Lahdo dribbla sig igenom inne i straffområdet och sköt in avgörande 2-1 till Bajen. Ett fint mål från 18-åringen som dessutom skulle bli tvåmålsskytt innan domaren blåste av matchen.

Segern med 3-1 innebär att Hammarby avancerar till cupens gruppspel och där drömmen europaspel lever vidare.
– Det är tufft. Jag har själv varit i deras sits och spelat sådana här matcher mot allsvenska topplag och det är jätteroligt för Hudiksvall. Vi får mer oss ett resultat och går vidare, det var det viktiga idag, säger Astrit Selmani till Cmore efteråt.

LÄS MER. ANALYS: Matchen i siffror – därför vann Hammarby mot AIK