Hammarby sänker lönerna – 15 till 20 procent under sommaren

Hammarby sänker lönerna för att hantera coronakrisen.
Samtliga spelare och ledare i klubben går ner 15 till 20 procent för att hantera den tuffa ekonomiska situationen.

Coronakrisen drabbar de svenska klubbarna hårt. Fler lag, däribland Hammarby, har permitterat ledare och personal under våren då inga matcher har spelats.

Nu har Bajen beslutat att ta nästa steg för att spara pengar. Samtliga spelare och ledare kommer att sänka sina löner under sommaren. Det handlar om 20 procent för dem som tjänar över 55 000 kronor i månaden och 15 procent för dem som tjänar 10 000-55 000 kronor i månaden.
–  Vi arbetar utifrån ett par olika scenarier beroende på när vi kan komma igång med full publik på våra matcher. I bästa utfallet räknar vi med ett intäktsbortfall på ca 15 miljoner och i värsta fall med ett bortfall på 65–70 miljoner kronor för 2020, säger klubben vd Henrik Kindlund i en kommentar.

Hammarby skriver på sin hemsida att förhandlingarna varit igång sedan mars och att lönesänkningarna träder i kraft i juni. Om klubben inte kan arrangera matcher med publik i september förlängs perioden med sänkta löner.
– Det här innebär en stor kostnadsbesparing för oss och jag är glad och stolt över att våra spelare och medarbetare har varit så öppna och villiga att ta den här smällen för att bidra till att klubben klarar den här situationen så bra som bara möjligt, säger Henrik Kindlund.

Annons