Hammarby hoppas på Pa Dibba till nästa år: ”Vi är intresserade”

Pa Dibba, 31, lämnade Hammarby för Kina i somras.
Men förhoppningar finns i Bajen om en snart återkomst.
– Han vet var vi finns och att vi är intresserade, säger sportchefen Jesper Jansson till Fotboll Sthlm.

Annons

Hammarby startade året säsong i en rasande fart och ledde serien en bra bit in på säsongen. En av anledningarna var Pa Dibbas formtopp. Trots att den snabbe anfallaren pendlade mellan elvan och bänken (fem starter, fem inhopp) gjorde han sju mål och utsågs i maj till månadens spelare i Allsvenskan.
På sommaren köptes han loss för runt tolv miljoner kronor av Shenzhen FC från den kinesiska andraligan. Men speltiden har blivit knapp för Dibba i den nya klubben som nyligen blev klara för högstaligan, vilket gör att Hammarby har riktat blickarna österut.
– Vi sa redan när han lämnade att vi hoppas att han kommer tillbaka någon gång. Förutom att han är en bra spelare är han en Söderkille med Hammarbyhjärta. Nu när klubben gick upp till högstaligan kan det blir konkurrens om de tre utlandsplatserna. Så vi följer utvecklingen, säger Jesper Jansson och fortsätter:
– Vi styr inte själva vad som händer, men Dibba vet var vi finns och att vi är intresserade. Sedan är det ju bara några månader sedan han lämnade. Så vi väntar ett tag till och ser vad som händer. Jag tror inte att Dibba själv vet så mycket mer i nuläget.

Annons

Jesper Jansson öppnar även för att sälja Sander Svendsen, som i våras ofta stod bakom Dibba i speltidskön.
– Vi har ett ansvar både för spelaren och för investeringen. Det är en riktigt bra spelare men i den åldern (21) behöver han få speltid. Ett år utan så mycket speltid fungerar, men inte två. Så det är viktigt att vi hittar rätt miljö för honom. Det kan vara här, men då måste han vara en startspelare.
Nyligen värvade Hammarby Darijan Bojanic som de vill använda centralt på mittfältet. Ytterligare en ny spelare i den lagdelen är Tim Söderström, 24, som gick lite under radarn när Hammarby skrev kontrakt med honom i somras. När den nya säsongen startar är den förre BP-mittfältaren redo.
– Han har bra storlek, funktionell teknik och fint driv med bollen. Han var ett av BP:s starkaste kort i våras och vi tror att det finns mycket utveckling kvar i honom. Dessutom är han en Stockholmskille. Han har glömts bort lite i snacket, men det är en fin spelare, säger Jansson.

Annons