Hamad: ”I mitt huvud är jag kvar året ut”

Intressenterna har varit många, men Jiloan Hamad har nobbat samtliga.
Nu talar det mesta för att “Jille” stannar i Hammarby året ut.
– Jag vill vara med och kämpa om guldet, säger han efter 4-1-segern mot Dalkurd.

Det var klasskillnad när Hammarby mötte Dalkurd. Bajen körde över tabelljumbon i första halvlek och gick upp till en 4-0-ledning efter mål av Nikola Djurdjic (två), Muamer Tankovic och Jiloan Hamad.
I slutet av matchen fick Dalkurd in en reducering, men på det stora hela var Hamad nöjd med insatsen.
– Vi körde över dem helt i första. I andra var det lite dött men vi skapade en del chanser även då. Vi har en bra vibe i gruppen, säger han.
Ni kom ut med en väldig energi från start. Hur kom det sig?
– Vi hade snackat om det. Dalkurd är ett spelande lag i grunden men nuförtiden ligger de lågt i sitt försvarsspel på egen planhalva. Vi snackade om att vinna så mycket boll som möjligt, sätta press på dem högt upp. Vi gjorde 2-0 snabbt men vi ville ha trean och fyran också istället för att stänga matchen. Det är kul att vara i sådan miljö, vi njöt av första halvlek.

Annons


Den mentaliteten passar dig?

– Verkligen. Poängen kommer, spelet känns jättebra och jag är i bra form. Det är så fotboll ska vara!
För Hamad har våren och sommaren inneburit massor med rykten om flytt utomlands. Tidigare har han lämnat dörren öppen för ett nytt europeiskt äventyr, men nu utgår han från att stanna säsongen ut.
– Min tanke är att jag är inställd på att vara kvar, jag vill kämpa om guldet. Jag har varit här sedan vi startade den nya satsningen och det har varit en fin resa. Så i mitt huvud ska jag vara kvar året ut. Det har redan kommit en del bud som jag kanske hade nappat på förra året, men det ska något väldigt bra till för att jag ska ta det nu. Med största sannolikhet blir jag kvar.
När Hamad nickade in sitt mål till 4-0 var det feststämning på hemmaläktarna, men för Hamad blev det inte något firande mot “kurdernas landslag”. Efter matchen passade han även på att hälsa på några av de tillresta bortasupportrarna.
– Det var några familjer som jag kände. Jag ville inte fira målet av respekt för dem. Dalkurd har gjort en fantastisk resa och jag är stolt som kurd.
Kommer du spela i deras tröja någon gång, tror du?

– Svårt att säga. Det känns som att jag öppnat en ny dörr när jag kom till Hammarby: det är väldigt mycket Hammarby för mig nu. Om jag går ut i Europa och ska komma tillbaka så har jag svårt att se att det blir något annat än Hammarby. Det är här jag vill vara.