David Fällman: ”För mig är Hammarby Sveriges största klubb”

BELEK.
David Fällman, 29, njuter av att spela i Hammarby.
Han tycker att klubben – och han själv – utvecklas för varje dag.
– Jag kunde inte vara på ett bättre plats, säger han.

Annons

David Fällman anslöt till Hammarby sent på försäsongen i fjol, men blev genast en bärande spelare. När säsongen var slut hade han spelat 26 allsvenska matcher från start – som vänster mittback.
– Jag hade aldrig spelat till vänster tidigare, så det var ett extremt utvecklade år. Vänsterfoten har gått från extremt dålig till helt okej. Det låter kanske som en detalj att spela till vänster som mittback men det är stor skillnad. Det kan vara en stressfaktor, säger Fällman.
När jag pratade med Stefan Billborn lyfte han också fram hur du utvecklat vänsterfoten.
– Kul att höra! Det är tur att det inte bara är man själv som tycker det, haha.
– Det viktigaste är våga. Det är lätt att fega ur och spela på säkerhet men ska man utvecklas måste man testa. Det är lätt att göra här också. Jag känner mig trygg med omgivningen och då känner man sig trygg på planen också. Sedan finns det fördelar med att spela till vänster som högerfotad också. Man öppnar upp inåt i banan.

När vi gör intervjun har Hammarbys precis slagit japanska Shonan Bellmare med 3-1. Den nye brasilianaren Jean Carlos har just gjort sin debut till vänster om Fällman i försvaret. Dessutom hoppade anfallaren Ze Vitor in på slutet.
– Brassarna har gjort ett bra intryck. Det märks verkligen att de vill vara här. Jean Carlos var trygg med bollen och låg rätt i positionsspelet. Jag spelade ju med Neto Borges i i fjol och vet hur tufft det kan vara i början. Det kommer säkert vara tufft för Jean Carlos och Ze Vitor också, men jag tror att de har förutsättningarna för att lyckas. Vi ska få dem att trivas.
Hur trivs du då?
– Jättebra. Jag älskar att spela fotboll och att få göra det i Sveriges största klubb är fantastiskt.
Vad väger du in när du säger Sveriges största klubb?
– En helhet, vardagen som jag lever i. För mig är det Sveriges största klubb. Det räcker att kolla på en match på Nya Söderstadion eller se organisationen på nya Årsta. Förutsättningarna som krävs för att vara den största klubben har vi nu.
Vad vill du uppnå under din tid i Hammarby?

– SM-guldet är det alla strävar efter. Det vill jag uppnå. Europaspelet förstås… men framförallt en härlig karriär med många bra år.
Du är på rätt plats?

– Ja. Jag har varit på många bra platser, men här och nu kunde jag inte vara på en bättre plats.