Djurdjic om firandet framför DIF-läktaren: ”Det var karma”

Nikola Djurdjic satte öppningsmålet när Hammarby vann.
Fullträffen firade han framför Djurgården-supportrarna.
– Det kändes sååå skönt. Hörde ni vad de skrek till mig? säger Djurdjic efter derbysegern.

Annons

Det var en lättad Nikola Djurdjic som mötte pressen efter Hammarbys derbyseger med 2-1 mot Djurgården. Den 33-årige anfallaren beskriver vinsten som startskottet på säsongen för Bajen.
– Jag är nöjd, för vi var bra nog för att vinna derbyt. Vi lät dem inte få något, vi hade full kontroll. Vi spelade lite smutsigt som man behöver för att vinna ett derby. Man kan inte bara spela fantastisk fotboll, man måste vara smart också.
Din insats?
– Jag är nöjd. Jag gjorde mål och kunde ha gjort ett till.
Djurdjic, som var planens kanske bästa spelare fortsätter:
– Jag vill ta ansvar i sådana här matcher. Jag är erfarenhet och vill leda laget genom att gå först. Jag gick över gränsen ibland idag, vid vissa frisparkar, men så är det i ett derbyt.
Före matchen kom Mohamed Buya Turay med ett utspel om att Djurgården var bättre än Hammarby på allt. Djurdic ler när ämnet kommer på tal.
– Vi pratade om det i omklädningsrummet. Jag var riktigt nöjd när jag hördes deras snack. Framförallt gav Buya oss fin energi. Han var en samtalsämne i vår gruppchat för matchen – jag skämtar inte! Så jag vill tacka Buya.

Djurdjics mål kom efter knappa 20 minuter och betydde alltså 1-0. Efter bollen studsat i mål via stolpen firade Djurdjic framför Djurgårdens klack genom att sätta händerna bakom öronen. Ett svar på hånen som han just hade fått utstå från motståndarnas supportrar, berättar Djurdjic.
– Jag vet inte om ni hörde vad de sjöng före målet? Ska jag säga det? Det var inte vackra ord, det var tio gånger värre än det som jag gjorde.
Djurdjic ler igen:
– Det var sååå skönt. Det var karma direkt.

FOTO: Bildbyrån