Djurdjic inför AIK-derbyt: ”Mina personliga motiv är ett plus”

I morgon är dags för derby på Friends arena. 
Nikola Djurdjic kommer att gå in i matchen med stort självförtroende.
– Vi ser fram emot matchen och allt handlar om att vinna, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

På söndag är det dags för ett nytt derby. Hammarby möter AIK på Friends arena och Nikola Djurdjic är minst sagt laddad inför matchen.
– Jag kan inte vänta till söndag, säger 33-åringen när Fotboll Sthlm träffar honom efter Bajens träningspass på fredagen.
Varför?
– Jag var avstängd senast så jag är lite ivrig till att spela nu. Jag är alltid lite spänd inför ett derby. Det är en skön press så att säga.
Är det kommande derbyt mer speciellt i jämförelse med de andra?
– Ja, helt klart. Alla vet om derbyna mot AIK förra året. Vi förlorade båda två och vi kände att vi förtjänade mycket mer. Det var typ de två matcherna som avgjorde säsongen. Så vi måste få ut någonting av det denna gång.
Och för dig personligen?
– Ja, lite. Men jag sätter klubben och supportrarna först. Jag vet hur mycket ett derby betyder för dem. Mina personliga motiv är bara ett plus för mig.
Vad skulle en vinst mot AIK betyda för dig och för laget?
– Väldigt mycket. Att vara med där uppe med Malmö och att hålla jämna steg med alla andra lag som har 21 poäng just nu. Vi vill vara med där uppe och vi förtjänar det. Det här är en sex-poängsmatch och vi vet om det.

Annons

I senaste derbymatchen mot Djurgården (2-1-seger) noterades Nikola Djurdjic och Vidar Örn Kjartansson för målen. Inför söndagens derby har Djurdjic pratat med sin anfallskollega om att återupprepa scenariot.
– Vi älskar att avgöra matcher. Nu har vi ett derbyflow och jag sa till honom att vi måste hålla vårt momentum vid liv och avgöra ett till derby. Så det vore skönt med samma resultat och likadana mål.
Vad blir viktigt för att nå det?
– Vi måste spela vårt spel som vi gjorde förra året på Friends arena. Vi gjorde en riktigt bra match och skapade många chanser. Vi är ett bra lag just ju, vi har sex matcher utan förlust och vi har bra självförtroende. Vi ser framemot matchen och allt handlar om att vinna nu.

LÄS MER. Djurdjics vädjan till polisen: ”Döda inte fotbollens själ”