David Fällman: ”Tråkigt att det ska behöva gå så långt”

Matchen mellan Hammarby och Falkenberg inleddes med 20 minuters tystnad som en protest mot polisens tillämpning av villkorstrappan.
Efter matchen stöttar lagkaptenen David Fällman supportrarna.
– Det är bara tråkigt att det ska behöva gå så pass långt att det ska behöva vara tyst, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

Hammarby körde över Falkenberg och siffrorna sprang iväg till 6-2. Under de inledande 20 minuterna protesterade publiken på Tele2 arena mot polisens tillämpning av villkorstrappan genom att vara tysta. En av Hammarbys två kaptener, David Fällman, stöttar supportrarnas protest.
– Jag tycker att det är jättebra att man protesterar. Det är ju ett bevis på hur det skulle kunna se ut om det blir som polisen vill. Det är ju skittråkigt att spela då. De första 20 minuterna var inte roliga, men vi måste tänka bort det också. Jag tycker inte att fotboll ska spelas på det sättet som det var, säger han till Fotboll Sthlm.
– Det är bara tråkigt att det ska behöva gå så pass långt att det ska behöva vara tyst. Men supportrarna gör det som de ska göra, för att övervinna det här.

På slutet av matchen fick Falkenbergs Mahmut Özen sitt andra gula kort efter en duell med Vidar Örn Kjartansson. Då sprang plötsligt en man in från läktaren på planen, in mot Özen, Kjartansson och de andra spelarna. Efter en stund blev mannen avlägsnad av säkerhetspersonalen.
– Det är inte alls okej. Säkerhetsvakterna skötte det bra. Det är synd att sånt händer. Men man behöver inte göra det mer dramatiskt än så, säger Fällman.

Planstormaren har brottats ned av säkerhetspersonalen. Foto: Bildbyrån

I derbyt mellan AIK och Hammarby innan sommaruppehållet protesterade supportrarna genom tio tysta minuter. Strax efter den protesten avgjorde AIK matchen med två snabba mål. Det ville inte Bajen vara med om igen, menar David Fällman.
– Mot AIK var det tio tysta minuter och då förlorade vi ju nästan matchen där. Det var jättedåligt av oss medan AIK var mer påslagna och gjorde det bättre. Det visste att det skulle vara så och var kanske mer förberedda på det. Nu tryckte vi rätt mycket på det med. Vi ville göra något av det ändå. För publiken är ändå där och ser matchen.

LÄS MER. Full pott till Kacaniklic – spelarbetyg i 6-2-krossen

LÄS MER. Kjartansson öppnar för att stanna: ”Finns en möjlighet”

Foto: Bildbyrån