Cifuentes: ”Svårt när de försvarar 30 meter med elva man”

I ställning 0–0 bytte Martí Cifuentes ut mittfältsankaret Jeppe Andersen.

Sen släppte Hammarby in två mål och förlorade på hemmaplan mot Värnamo.

– Bytena hade jag kunnat göra bättre, säger Hammarbys tränare.

Annons
Gameinsight desktop image

Hammarbys stora övertag vad gäller bollinnehav och antal anfall räckte inte till seger. Värnamos anfall var få, men Marcus Antonsson klinisk, och när slutvisslan ljöd följde alla tre poäng med hem till Småland.
– Jag är väldigt besviken över resultatet, sa Martí Cifuentes på presskonferensen efter matchen. Det är oerhört svårt att vinna mot ett lag som försvarar 30 meter med elva spelare. De var bättre på att sätta chanserna. Jag är väldigt ledsen för grabbarna i laget, de jobbade på bra. De gör allt det kan för att klubben ska göra en bra säsong, men i slutändan var det inte tillräckligt.

I den 60:e minuten bytte Martí Cifuentes ut Jeppe Andersen, mittfältaren som varit ordinarie i de tre raka matcher där Hammarby hållt nollan. Draget föll inte helt väl ut, menade tränaren.
– Jag är inte särskilt nöjd med mig själv idag. Jag tog av Jeppe, för han hade gult kort och jag ville inte riskera något, men han var nog bäst på plan där och då. Bytena hade jag kunnat göra bättre.

De senaste tre matcherna har Joel Nilsson spelat från start. Tre segrar och tre raka nollor har det blivit, men mot Värnamo var högeryttern bänkad till förmån för nyförvärvet David Concha.
– Det var ett svårt beslut, för Joel har gjort det fantastiskt bra, säger Martí Cifuentes. Jag tänkte att David skulle kunna hjälpa oss mot ett lågt stående försvar. Han gjorde en bra insats, men framöver kommer han vara ännu bättre. Han är inte 100 procent ännu, men han gjorde ändå några bra grejer.

I den 60:e minuten kom Bubacarr Trawally in, en spelare som också har en bit kvar till toppformen.
– Steve har haft lite problem med knäskador sedan han kom hit. Det gick bra för honom fram tills matchen mot Göteborg, där åkte han på ett bakslag. Vi följer hans återhämtning, men idag gör han ingen dålig insats. Han försöker sig på en mot en-lägen, skapar situationer på plan. Vi måste hjälpa honom att anpassa sig till en ny liga och ett nytt land.

Hur går det för Loret Sadiku?
– Det är en process. Han har varit sjuk, läkarteamet säger att han inte är redo och samtidigt har vi Jeppe Andersen som står för de insatser han står för.

Och för Oliver Dovin?
– Det är lite samma där. Han skadade sig innan cupfinalen, sen dess har han försökt komma tillbaka. Den här veckan var den första sedan dess som han har kunnat träna för fullt. Han har varit bra på träning, men Davor har också gjort det bra mellan stolparna. Det blir ett lyxproblem nu när Oliver har haft den första veckan där han känt sig 100 % frisk.

Vad måste bli annorlunda mot Sundsvall?
– Först och främst måste vi glömma den här matchen. Killarna var helt förkrossade efteråt, det gjorde ont i själen att se hur dåligt de mådde. Och förlusten var helt rättvis, det spelar ingen roll hur många chanser vi skapar, för att bli ett topplag måste vi sätta dem. Alla vet att vi hade en period med en seger på sex matcher, där skapade vi chanser utan att sätta dem. Det spelar ingen roll hur mycket boll vi har, det handlar om att vinna matcherna. Hade vi spelat om den här matchen imorgon hade vi kanske vunnit med 3–0, men idag vann Värnamo, så det spelar ingen roll. Nu möter vi Sundsvall, som inte heller är ett lag som är lätt att slå.