Cifuentes om Djukanovic form: ”Både lyxproblem och huvudvärk”

Fem inhopp, fyra mål.

Viktor Djukanovic gör Marti Cifuentes laguttagningar allt svårare.

Det säger Hammarbys tränare efter 19-åringens matchavgörande insats mot AIK.

Annons

Hammarby lät sig inte nedslås av tidig uppförsbacke. Redan fem minuter efter Omar Farajs ledningsmål var det utjämnat på Tele2, efter att Jusef Erabi krigat in Fredrik Hammars retur. Tre mål i andra halvlek borgade sedan för derbyseger.

– Vilken match! Fantastisk eftermiddag för oss alla. Vi gjorde en riktigt bra prestation mot ett bra lag. Det var verkligen en derbymatch på så sätt att det hände massor i början. Vi kunde ha tagit ledningen i första minnuten och direkt därefter har de en boll i stolpen. Vi hade mentaliteten att bara fortsätta spela vårt spel. I andra halvlek måste Loret kliva av, men då lät vi Nahir droppa ner i plan. Viktor är en spelare med fantastisk potential, han är en x-faktor-spelare och han satte prägel på matchen, säger Marti Cifuentes.

– Det är en fantastisk seger för oss. Inte bara för spelarna, utan också för supportrarna som var fantastiska idag. Stämningen var otrolig idag.

Just Djukanovic har annars mest suttit bänk på sistone. Men på sina fem senaste inhopp har montenegrinen nätat fyra gånger.

– Han är vår bästa målskytt och en fantastisk spelare. Det är ett lyxproblem och en huvudvärk för mig som tränare att ta beslutet att sätta spelare på bänken. Med det spelsystem vi har just nu har vi tappat en offensiv spelare och satt in en mittback, så nu har vi väldigt hård konkurrens om platserna. Viktor har varit väldigt bra i sina inhopp och det är precis vad vi vill. Självklart blir det ett svårt beslut att ta i framtiden.

Ni har gjort sju mål på de två senaste matcherna, varför klickar det just nu i offensiven?
– Spelarna är självsäkra sett till hur vi spelar. Fotboll kan vara känsloladdat, men du ser att relationerna växer. Det var en tidsfråga, jag har sagt många gånger att jag tror på kontinuitet och att ha tilltro till en idé. Spelar man tillräckligt mycket tillsammans blir man till slut vana vid varandra. Har man tid och lugn nog att bygga sådana relationer är det självklart att det kommer bli bättre till slut. Det behöver man inte en fantastisk tränare för att göra, det handlar bara om att spela fotboll ihop.