Cifuentes kritik: ”Borgmästaren vet ingenting om Hammarby”

På torsdag möter Hammarby nederländska Twente i Europa Conference League.

Men diskussionerna inför mötet har snarare kretsat kring Enschede stads beslut att förbjuda Hammarbysupportrar i stadskärnan på matchdag.

Nu uttalar sig Marti Cifuentes i frågan.

Annons

20:00 under torsdagen går Hammarby upp mot FC Twente på De Grolsch Veste i Enschede. De stora rubrikerna inför matchen har dock inte kretsat kring det sportsliga, istället har blickar riktats mot det beslut Enschede stad tog tidigare i veckan. Nämligen att porta Hammarbysupportrar från stadskärnan på matchdag.

Nu går Marti Cifuentes hårt åt Enschedes borgmästare.

– Jag var väldigt överraskad när jag läste om beslutet. Borgmästaren kanske är en väldigt bra politiker, men han vet ingenting om Hammarby, säger Cifuentes och fortsätter.

– Om det är någonting Hammarby är så är det en bra klubb med bra supportrar, så jag tycker det är sorgligt. Fotboll ska vara en fest. Jag förstår att man måste tänka på säkerheten ibland, men jag har bott i Skandinavien i sju år och det är alltid fantastisk atmosfär på arenorna. Hammarby har fantastiska supportrar och jag hoppas verkligen de kan njuta av den här upplevelsen med oss. Förhoppningsvis kommer människor förstå vad Hammarby betyder för folk i Sverige och vilka otroliga supportrar vi har.