Billborn: ”Tänker inte på tabellen nu – är mest förbannad”

Hammarby förlorade den viktiga matchen mot IFK Norrköping.
Nu kan laget bli som bäst sexa när Allsvenskan 2020 är över.
– Det har varit jämnt kring placeringarna hela vägen in, vi har inte lyckats, säger tränaren på presskonferensen efter förlusten mot IFK Norrköping.

Hammarby stod för en bra insats mot IFK Norrköping men kunde inte få hål på motståndarna. Totte Nymans mål i den första halvleken räckte till tre poäng för gästerna och Bajens hopp om Europa är nu helt borta. Laget kan bli som bäst sexa i Allsvenskan när säsongen är över.
Vi utvärderar säsongen regelbundet, den stora utvärderingen får vi göra när det är färdigt. Det har varit jämnt kring de här placeringarna hela vägen in, vi har inte lyckats. Vi har gjort två jättebra prestationer mot Malmö och mot Norrköping idag där vi får med oss en poäng. Vi får utvärdera massa saker, givetvis är tabellplacering en frukt av det, men jag tänker inte så nu. Nu är jag mest förbannad för att vi förlorade matchen. 

Tränaren var trots resultatet nöjd med insatsen:
Jag sa inför matchen att det viktiga för oss blir att få en bra start. Jag tycker att vi började ganska passivt mot MFF senast och fick sota för det. Också att vi skulle få lite skärpa när vi fick lägena. Vi hade väldigt många lägen mot MFF och det fick vi idag och det gjorde vi inte (fick skärpa). Däremot gjorde vi en bra prestation genom hela matchen. Det är svårt att vara kritisk när vi gör en så bra prestation. Men vi gör inte mål, jag tror att vi har två avslut på vår egen spelare som vi blockar ut. Idag ville bollen inte in, det är surt för vi gör en jättebra match, säger han.

Hammarby avslutar säsongen nästa helg när man möter Örebro SK på bortaplan.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Hammarby föll trots en bra insats – betyg efter 0-1 på Tele2 arena 

LÄS MER: Sjöberg: En match som perfekt sammanfattar Hammarbys 2020

Annons