Billborn om Tankovic och Bojanic: ”Vi har hopp om båda två”

Både Muamer Tankovic och Darijan Bojanic saknades idag när Hammarby gjorde sin sista träning inför EL-kvalmötet.
– Vi har hopp om båda två, sade Stefan Billborn på presskonferensen efteråt. 

Annons

Muamer Tankovic tvingades kliva av under matchen mot Helsingborgs IF med skadekänningar. När laget under tisdagen tränade inför veckans EL-kvalmöte mot polska Lech Poznan saknades mittfältaren.

Anledningen är att Muamer Tankovic känner av baksidan av låret och efter träningen berättade Stefan Billborn att det finns en osäkerhet kring Tankovic.
– Vi får se ifall vi kan spela honom, hade det varit sista matchen på säsongen hade han lirat. Det är inte värre än så.

Även Darijan Bojanic fanns inte med på dagens träning då han kände av en förkylning.
– Där får vi känna mer hur det är. Darijan kanske piggnar till, det är en förkylning och inte corona, berättade Billborn.

– Vi kommer att ta ut laget imorgon. Laget käkar frukost på Årsta innan och sedan kommer vi att ta ut laget. Vi har fortfarande hopp om båda spelarna, men vi har fyra matcher på elva dagar.

Skulle Tankovic och Bojanic missa morgondagens match menar Stefan Billborn att han inte är orolig för de spelarna som i sådana fall skulle ersätta duon.
– Jag tycker att vi har bra spelare om de inte kan spela, så jag är inte så orolig. Om de inte är med kommer vi att någonting, men då kommer vi får någonting annat som kanske är mer värt i en sådan här match. Är de tillgängliga så vill jag ändå spela dem.

Tillbaka på dagens träning var däremot Paulinho och Gustav Ludwigson som både tvingades stå över den senaste allsvenska matchen mot HIF.
– Vi valde att inte spela Ludwigson då det var en befarad muskelskada. Men han har genomgått en magnetröntgen och det var ingen fara. Paulinho har problem med sina knän, när det är tätt matchande så svullnar de upp. Det ska dock inte vara några problem nu.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Det här är Hammarbys Europa League-motståndare Lech Poznan

LÄS MER. Förre Lech Poznan-spelaren: ”Hammarby har en stor fördel”

Annons