Billborn efter förlusten: ”Tycker att vi spelar bra”

Efter förlusten mot Häcken var Stefan Billborn nöjd med hur Hammarby spelade. 
Det var skärpan i avslutningsfasen som inte stämde, menade tränaren.
– Kan man inte träffa en ladugårdsvägg från fem meter blir det svårt att vinna fotbollsmatcher, säger han till Dplay efter matchen.

Annons

Hammarby har efter förlusten mot Häcken tagit sju poäng på sex matcher. Laget förlorade med 0-3 men trots resultatet tyckte Stefan Billborn att det fanns några positiva saker att ta med sig.
– Jag tycker att vi spelar ganska bra. Vi gör en bra första halvlek och börjar andra halvlek med att missa öppet mål efter 30 sekunder. Vi driver på matchen men saknar skärpa. Sen känns det som att vi ger bort 2-0 och då blir det uppförsbacke. Vi får lite halvchanser igen men har ingen kvalite i avslutningsfasen över huvud taget. Framför allt släpper vi in för billiga mål och när vi inte producerar framåt det blir extra tungt, säger tränaren.

Hammarby skapade många chanser i matchen men lyckades inte överlista Häckenförsvaret.
– Vi måste fokusera på det som är bra, vi spelade ganska bra idag, hade vi haft lite mer kvalité så kunde blivit både ett, två och tre mål. Vi måste fokusera på det, då tror jag att vi rättar till det andra.

Hammarby ligger nu på en tionde plats i en haltande allsvensk tabell och efter matchen fick Billborn frågan i Dplays studio hur klubben mår just nu.
– Vi har väl mått bättre, men det är en konstig säsong och vi har inte fått spelet att stämma. Nu fick vi spelet att stämma under stora delar av matchen men vi gör inga mål. Jag tror inte att vi har spelat så här bra på den här arenan mot Häcken som vi gör under den här matchen. Vi måste ta med oss det. Men kan man inte träffa ladugårdsvägg från fem meter då är det svårt att vinna fotbollsmatcher.

Foto: Bildbyrån

Annons