Stefan Billborn berömmer AIK:s struktur: ”Otroligt duktiga”

Stefan Billborn vet hur AIK kommer att formera sig i derbyt.
Men det ger inte Bajen några fördelar, menar tränaren.
– De är otroligt duktiga på att spela så, säger Billborn till Fotboll Sthlm.

Annons

På söndag är det dags för ett nytt derby. Hammarby åker till Solna och Friends arena för att spela mot AIK. Läget är rejält sargat i defensiven med David Fällman (skadad) och Kossounou Odilon (avstängd) borta. Dessutom är det frågetecken på Dennis Widgren, Mats Solheim och Mads Fenger. Men Billborn tycker att vibbarna är laget är goda.
– Gruppen känns positiv och det känns som att vi är på gång. Men AIK är ju alltid svåra och luriga att möta. Framför allt brukar de ha en tendens att kunna höja sig lite i derbyn, även spelmässigt. Det kommer att bli en jättetuff match.
Ni höjde väl er också i det senaste derbyt mot Djurgården?
– Ja, absolut. Vi gjorde en jättebra match i derbyt, i båda riktningarna. I första halvleken var vi väldigt bra offensivt med ett högt försvarsspel. Och den andra halvleken var väldigt kontrollerad och vi låg rätt och ställde om på Djurgården på ett bra sätt. Det känns som att vi blir lite bättre hela tiden, faktiskt. Både som lag och på individbasis. Förhoppningsvis blir det en urladdning nu och sen så får vi läka och komma tillbaka efter ledigheten.
Är AIK ett svårt lag att förbereda sig mot?

–Nej, det tycker jag inte. Jag tycker att det kanske är ett av de lagen som man vet hur de ska spela, normalt sett. Men det är också ett problem därför att de är otroligt duktiga på att spela så och de är väldigt trygga i det. Jag tror att de är medvetna om det också. De har vunnit två, tre matcher här på slutet och har sett ganska solida ut. Det handlar om att utnyttja det som faktiskt bjuds.
Billborn fortsätter:
– Jag tycker att vi gjorde en jättebra bortamatch mot AIK förra året. Fast vi förlorade den. Då var vi minst lika bra om inte bättre. Men det är nya förutsättningar nu och nya lag. De har också mycket nytt.

FOTO: Bildbyrån