Bengtsson gör succé i Häcken: ”Stolta och glada för Leos skull”

Leo Bengtsson blommade aldrig ut i Hammarby.
Nu har mittfältaren gjort åtta mål och fyra assist för konkurrenten BK Häcken.
– Det är en bekräftelse på att vi kan fostra spelare i egna akademin, det gäller bara att vi framöver tar vara på dem själva, säger Jesper Jansson till Fotboll Sthlm.

Inför säsongen lämnade Leo Bengtsson Hammarby för spel i BK Häcken. Mittfältaren har kommit igenom den egna akademin i Bajen men lyckades inte slå igenom i a-laget. Den här säsongen har 22-åringen stått för en succésäsong med Göteborgsklubben där det har blivit åtta mål och fyra assist i Allsvenskan.
– Det är jättekul för Leo. Egentligen är det kul för Hammarby också, vi får bara se till att spelarna slår igenom hos oss istället. Ibland blir det så, men det är också en bekräftelse på att vi kan fostra spelare i egna akademin, det gäller bara att vi framöver tar vara på dem själva. Vi är mest stolta och glada för Leos skull. Vi hade en väldigt stor tro på honom i Hammarby men nu har han fått chansen att blomma i Häcken.

Jansson bekräftar att det finns en vidareförsäljningsklausul i kontraktet om mittfältaren skulle genomföra en flytt från Hisingen.
– Ja, det finns det. Absolut.

Leo Bengtsson blev utnämnd till månadens spelare i omgång 29 efter att ha stått för en assist och ett drömmål när Häcken vann med 3-0 mot Örebro SK på hemmaplan.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Jesper Janssons besked: Stefan Billborn tränar Hammarby 2021

LÄS MER: Odilons succé i Club Brügge: ”Det är kul att spela mot storlag”

Annons