Bajens supportrar protesterade – förbudet lovar ändring

Hammarby spelar sju bortamatcher på vardagar fram till september.
Som en jämförelse spelar Malmö FF en.
Nu lovar förbundet en utjämning till hösten.

Annons

Det allsvenska spelschemat har skapat diskussion i år. Många Hammarbyare har reagerat på att antalet bortamatcher på vardagar – det vill säga svårnådda matcher för många. Hammarby har sju sådana till september dit spelschemat är fastställt. Malmö FF har bara en vardagsbortamatch.
Än så länge är omgång 23 till 30 i Allsvenskan inte klubbade. Det dröjer till ett spelordningsmöte i sommar innan vi vet hur det blir. Men Christer Gustafsson, som är ordförande i förbundets tävlingskommitté, säger att de ska försöka anpassa resten av schemat så att det passar Bajens supportrar bättre.
– Jag vet att det är en del Hammarbysupportrar som hört av sig och ställt frågor till kansliet här på förbundet om att de har fått sju matcher på vardagar, säger Christer Gustafsson till FotbollDirekt.
– Och det är klart att vi måste ta med oss den här frågan in i nästa spelordningsmöte. Det ska vi göra. Och det här kommer säkert föreningarna också att ta upp med oss.
Gustafsson poängterar dock att det är ett stort pussel som ska läggas.
– Men det är många andra intressenter som är med också, tv-bolag, polis och så vidare. Det finns ett avtal i botten med tv-bolagen, vilka dagar man ska spela. Det är inte helt lätt att få till. Men det är klart att vi vill se till att jämna ut det så gott det går.

FOTO: Bildbyrån