Bajens nya brassar siktar högt: ”Marcelo börjar bli gammal”

BELEK.
Hammarby har värvat två målinriktade brasilianare.
Både Jean Carlos de Brito, 23, och Ze Vitor, 20, hoppas en dag spela för a-landslaget.
– Det vore en dröm att glädja miljoner landsmän, säger Ze Vitor.

Annons

Jean Carlos de Britos och Ze Vitor och undertecknar delar inget språk. Som tur var har Hammarbys två spanskspråkiga tränare i Pablo Pinones-Arce och Joachim Björklund, vilket gör att bryggan från portugisiska blir något kortare. När Fotboll Sthlm efter ett träningspass gör ett trevande försök att lära känna de två nytillskotten hjälper Björklund till som tolk.
Vilka är era första intryck av klubben?
– Ett fint intryck. Jag har varit i Europa tidigare men inte i Sverige eller Turkiet. Men jag har tagits emot väl, säger Jean Carlos.
– Det är samma för mig. Jag var imponerad över kvaliteten på träningen. Jag är inte riktigt van vid tempot än, men det kommer bli bättre, säger Ze Vitor.

Det är två vitt skilda spelartyper som Hammarby har värvat. Jean Carlos är en spelskicklig vänsterback som gärna går på offensiven, Ze Vitor är en typisk centertank med näsa för mål.
Hur skulle ni beskriva varandra som personer?
– Ze Vitor är en glad kille. En bekymmerslös person som älskar att träna, säger Jean Carlos.
– Jean Carlos är ett typisk braslianare. Han är glad och lycklig med livet, men på planen är han tuffare, säger Ze Vito.
Vad har ni för fritidsintressen?
– Jag gillar att vara social, spela kort, spela Fifa på Playstation, säger Jean Carlos.
Med vilket lag?
– PSG!
Ze Vitos tycker också om att spela Fifa, visar det sig.
– Och så gillar jag att ligga och sova. Speciellt när man har tränat. Jag ser också mycket filmer och serier på Netflix.
Favoritserie?
– Jag gillar amerikanska serier. ”Shooter” med Bob Lee Swagger är bra, säger Ze Vito och underlättar den något förvirrade språksituationen med att hålla upp ett imaginärt kikarsikte.
När jag frågar om vilka spelare som de tycker utmärkte sig i gårdagens träningsmatch mot Sankt Pölten räknar duon upp Darijan Bojanic, Maumer Tankovic och Kossounou Odilon. Nästa fråga gör att tolken har svårt att hålla sig för skratt.
Vilken tränare har ni fått bäst intryck av?
– Stefan har vi inte kunnat kommunicera så mycket med än. Men det är väldigt bra att vi kan prata med dig och Pablo, svarar Jean Carlos i riktning mot Jocke Björklund.
Vad har ni för mål med fotbollen?
– Först och främst vill jag göra en bra säsong här. På längre sikt hoppas jag på landslaget, säger Jean Carlos och ler när han ser min förvånade min.
– Jag är bara 23 och Marcelo börjar blir gammal. Om två-tre år har han lagt av.
Det visar sig att Ze Vitor tänker på samma sätt.
– Jag vill visa vad jag kan och vill bli köpt av Hammarby (Ze Vitor är inlånad men det finns en option om en permanent övergång). Därefter vill jag spela länge i Europa och i landslaget. Det vore en dröm att spela i seleção och glädja miljoner landsman.
Vad tänker du om konkurrensen då?
– Nu spelar ju Gabriel Jesus och Firmino där. Men jag är ung och vill ha en lång karriär. Om man etablerar sig i Europa kan ögonen öppnas för förbundskaptenen.