Bajens cupmotståndare jublar efter nya beskedet: ”Fantastiskt”

Regeringen beslutade idag att tillåta 300 personer på fotbollsmatcher. En nyhet som togs emot med stort jubel på Gotland inför FC Gutes cupmatch mot Hammarby. 
– Det är fantastiskt och en jätteviktig inkomst för oss, säger Patrik Björkander, klubbens marknad- och kommunikationsansvarig.

Annons

Under torsdagen meddelade Hammarby att deras cupmatch mot FC Gute kommer att spelas den 12 november. Därmed kommer kvalmatchen till Svenska Cupens gruppspel att äga rum på rätt sida av regeringens nya regler om 300 sittande åskådare.

För FC Gute som innan idag räknat med ett maxantal på 50 åskådare var det glädjebesked som regeringen levererade under eftermiddagen.
– Det är fantastiskt glädjande. Vi gick länge och hoppades på att vi skulle få ta in 500 personer och det var riktigt tungt när det inte tilläts. Då var tanken att vi ändå skulle göra något positivt av detta då det ändå är en stor och fin match för oss, men det här kom som ett riktigt glädjebesked idag, säger Patrik Björkander.

FC Gute ligger på en tiondeplats i division 2 Södra Svealand och att man nu får spela årets match inför publik kommer betyda mycket för klubben.
– För en vanlig seriematch hade 300 personer varit en bra siffra, men det här året betyder det massor. Nu kan vi få lite inramning – för det vill man ju ha – men framförallt betyder det mycket ekonomiskt där vi brottats ordentligt i år. Matchen mot Hammarby blir en riktig bonus och en jätteviktig inkomst i och med att vi kan ha kioskförsäljning och annat.

Har ni möjlighet att ta in 300 sittande åskådare med en meters avstånd?
– Ja, jag pratade nyss med vår arrangemangsansvarig och vi får in de 300 personerna på vår huvudläktare. Då får man sitta i sällskap i max två personer och vi kan ändå hålla avståndet, det känns skönt.

Björkander berättar att klubben planerar ett tajt biljettsläpp till matchen där de första biljetterna kommer ut redan den 1 november.
– Då går vi till våra sponsorer och ger dem möjlighet att köpa biljetter. Sedan dagen efter kommer våra medlemmar få chansen och efter ytterligare en dag så släpps det som blir över till allmänheten. Så alla bajare får antingen ringa en vän här på Gotland eller vänta till den 3 november.

Vad betyder den här cupmatchen för er som klubb?
– Otroligt mycket, framförallt att det är en storklubb som kommer. I normala fall hade det varit en oerhört bra inramning, nu blir det bra med tanke på att det är i år. Sedan är det klart superkul för alla spelare att få spela mot det här motståndet. Dessutom att det är mot just Hammarby, de är väldigt populära i Visby och har många anhängare här. Det är många som varit på oss inom klubben och styrelsen och frågat om vi kan fixa biljetter till dem, säger han och skrattar.

Till sist, du som har sett FC Gute spela i år. Har ni någon chans mot Hammarby?
– Det finns alltid en chans i fotboll, det är det som är fint med den här sporten, men det ska mycket till.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: ”Deras uppgift var det medicinska, min uppgift var att överleva”

LÄS MER: DOKUMENT: Skottet i Ängelholm – när Bojassén räddade Bajen

Annons