Bajen räknar med intakt trupp: ”Nu kan vi trycka på under hösten”

Snart stänger flera av de stora transferfönstrena.
Därmed räknar Hammarby med att behålla sina trupp för resten av säsongen.
Dessutom hoppas klubben att kunna förlänga kontraktet med Muamer Tankovic.
– Vi tror att det är möjligt, säger sportchefen Jesper Jansson till Fotbolll Sthlm.

Annons

Klockan 23.59 i natt är det deadline för spelarvärvningar i vissa europeiska ligor. Andra länder – däribland Italien, Tyskland och Spanien – har öppet till och med måndag, men Hammarby räknar inte med att sälja någon spelare från truppen. För någon febril aktivitet har det inte varit på slutet i Bajen.
– Nej, det är helt lugnt. Och det är skönt för oss. Det har hela tiden varit målsättningen att behålla truppen. Nu känner vi att vi kan trycka på ordentligt under hösten, säger sportchefen Jesper Jansson till Fotboll Sthlm på lördagskvällen.

Inte ens runt Alexander Kacaniklic och Muamer Tankovic, som båda har briljerat under sommaren, har det varit någon större aktivitet.
– Egentligen inte. Vi har haft en bra dialog med dem och deras rådvidare hela tiden. Det har funnits några agenter som hört av sig, men det har inte funnits några konkreta samtal med klubbar, säger Jansson.
Hur går diskussionerna om Mujos kontrakt (som löper ut nästa sommar)?

– Det går bra. Vi har haft en dialog hela tiden och sagt att “låt oss stänga fönstret först”. Sedan sätter vi igång och pratar ordentligt.
Har ni förhoppningar om att lyckas förlänga?
– Ja, det har vi, vi tror att det är möjligt. Jag tror att det gav Mujo ett lugn att komma med i landslaget, för det öppnar upp ögonen på klubbarna på rätt nivå för honom när han ska ta nästa steg. Och alla i Hammarby är skitglada för hans skull. Det är ett bevis på att det kan vara en bra idé att flytta hem till Sverige och hämta kraft.

Annons

Imorgon väntar en tuff bortamatch i Norrköping för Hammarby som får klara sig utan den avstängde Darijan Bojanic. Men i övrigt är truppen stark. Ett glädjeämne är att Junior är fullt återställd efter sin korsbandsskada och för första gången är med i en matchtrupp.
– Han är fullt frisk, men det sedan tar det alltid tid att komma i matchform, säger Jansson.
– Det är ytterligare en spelare som kommer in och ger både spets och bredd. Det är tuff konkurrens på innermittfältet nu. Vi har ju även Tim Söderström som har gjort ett riktigt bra intryck på slutet.

Imorgon, söndag, kommer den första delen av en längre intervju med Jesper Jansson som Fotboll Sthlm har gjort. Håll utkik på sajten och i sociala medier!

Foto: Bildbyrån