Bajen Fans om FHM:s oro: ”Förlegad syn på supportrar”

Anders Tegnell är orolig över att trängsel på barer och restauranger kan bli ett problem kring fotbollsmatcher.
Supporterföreningen Bajen Fans tror inte att problematiken blir så stor.
– Jag tror att det finns en övertro på hur mycket det här drar ut folk på stan för att titta på fotboll, säger Kalle Strandberg på Bajen Fans till Fotboll Sthlm.

Annons

Nästa vecka väntas ett besked kring starten av Allsvenskan komma. Statsepidemiologen Anders Tegnell har uttryckt sin oro över barerna och restaurangerna om fotbollen.
– Man måste tänka på helheten, vad det kan betyda för barer och restaurangverksamheten. Vi vet att vid den här typen av samvaro på barer och restauranger har smittspridningen varit rätt omfattande vid flera olika tillfällen. Så det ser vi som en absolut risksituation, säger han till SVT.

Kalle Strandberg på Bajen Fans kan förstå oron men tror inte att barer och restauranger kommer vara ett stort problem.
– Ett visst mått av oro är befogad, det är många människor som väntar på att det ska dra igång. Men jag tycker att det är en förlegad syn på vad en supporter är. Det är vanliga människor som befinner sig i olika delar av samhället. Det har ju inte varit så stora problem i affärer eller på gatorna. Det är samma människor som går på fotboll. Vi vill också hålla oss friska och minska smittspridningen såklart, säger Strandberg.
– Det ligger redan ett ansvar på krögarna, inget är annorlunda i den här situationen. Det är samma regler som gäller.

Hur stort intresset är när Allsvenskan väl drar igång återstår att se. Strandberg tror inte att folk kommer att flockas kring barerna.
– Jag tror att det finns en övertro på hur mycket det här drar ut folk på stan för att kolla fotboll. Visst att det finns ett visst intresse men jag inbillar mig att de som har lokalerna och sportbarerna är införstådda i problematiken och tar sitt ansvar kring hur många som ska släppas in.

Bajen Fans ser gärna att supportrarna involveras i diskussionen framöver.
– Man måste prata om det, att myndigheten säger att supportrar inte kan bete sig, det är inte rätt metodik. Vi ställer oss till förfogande oavsett vilken fråga det gäller, till exempel SEF:s protokoll men även när den här frågan kom upp. Låt oss ta det till en diskussion.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Hammarby sänker lönerna – 15 till 20 procent under sommaren

LÄS MER: Expertanalys: Coronakändisarna som fotbollstränare

Annons