Avslöjar: Barcelona visar intresse för Williot Swedberg

Williot Swedbergs genombrott i Hammarby går inte obemärkt förbi.
Intresset för den 17-årige mittfältaren är stort, och bland klubbarna som följer talangen finns Barcelona.

Williot Swedberg startade säsongen i ett HTFF-lag som mest förlorade i division 1 men på slutet har det gått fort för den 17-årige innermittfältaren. Sedan den allsvenska debuten mot Degerfors den 7 juli har Swedberg fått gott om speltid och stått för en del avgörande insatser.

Intresset för den spelskicklige innermittfältaren är stort från toppligorna i Europa. Enligt Fotboll Sthlms uppgifter är Barcelona nyfikna på Swedberg och inför Bajens hemmamatch mot IFK Göteborg hade den spanska storklubben ansökt om biljetter för att studera talangen på plats. Det hela slutade dock i ett antiklimax då Swedberg var krasslig och var tvungen att stå över matchen, men det är inte osannolikt att katalanerna återkommer vid ett senare tillfälle.

När Fotboll Sthlm når Jesper Jansson vill han inte kommentera uppgifterna om Barcelona.
– Jag känner inte att jag vill ge några kommentater om vilka klubbar som ansökt om biljetter, säger sportchefen.

Att Swedberg väcker uppmärksamhet är däremot ingen hemlighet.
– Det är ren logik att stora klubbar följer honom. Om man gör sådana insatser i den åldern skapar det intresse, men vi har inga planer på att sälja, säger Jesper Jansson.

Fotboll Sthlm har också pratat med Hasse Eskilsson, Williots pappa. Han säger att intresset är stort utan att vilja gå in på vilka klubbar som hört sig för.
– Men det är självklart smickrande om det är så (att Barcelona visar intresse), det är inte vilken klubb som helst. Williot har bott i Spanien och pratar spanska så det är extra speciellt isåfall. Men jag tror inte att Williot fladdrar iväg, han är här och nu. Han fokuserar på rätt saker, säger Hasse Eskilsson.