Alexander Kacaniklic: ”Ingen idé att kolla på förra året”

Hammarby har inlett säsongen dåligt och står på åtta poäng efter sju spelade matcher.
Alexander Kacaniklic har endast gjort ett mål och stått för två assist på de sju inledande matcherna.
– Det hänger ihop med alla, det är ingen som har varit blixtrande, säger han till Fotboll Sthlm.

Alexander Kacaniklic gick mållös för femte matchen i rad efter att Hammarby spelat oavgjort mot Sirius på hemmaplan. Inför säsongen sågs Alexander Kacaniklic som en av de hetaste spelarna i Allsvenskan. Efter sju omgångar står han på ett mål och två assist i ett lag som placerar sig på en tionde plats i en haltande tabell.

Hur tycker du att din insats har varit så här långt?
– Både bra och mindre bra. Det hänger väl ihop med alla, det är ingen som har varit blixtrande. Men vi är ett lag och vi måste jobba upp oss som ett lag.

Laget som förra året gjorde 75 mål i Allsvenskan har hittills gjort sex mål på sju matcher. Matchen mot Sirius var den tredje den här säsongen som Hammarby lämnade mållösa.
– Det klickar inte just nu, men det enda sättet är att jobba på. Den sista lilla koncentrationen måste komma, självförtroendet måste upp, det hänger ihop med det. Det är ingen ide att kolla på förra året eller något annat, vi måste kolla på oss själva och jobba upp oss.

Känner ni någon extra press eftersom ni är en av favoriterna till guldet?
– Jag tror inte att vi känner den pressen, om jag ska vara ärlig. Det tycker jag inte vi gör. Men vi har inte börjat bra, absolut inte.

Mittfältaren är övertygad om att det snart lossnar för Hammarby och att laget kan visa vilka kvalitéer man har.
– Vi är ett bra lag med bra spelare och saker kommer att klicka. Men det sista lilla måste måste klicka, när det gör det är vi bra. Det kommer, det kommer.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Flera underkända efter 0-0 mot Sirius – spelarbetyg i Hammarby

LÄS MER: Sjöberg: Hoppet för Bajen är väl att hoppet snart är ute

Annons