Två assist av formtoppade Käck: ”Det känns otroligt bra”

Elliot Käck har varit en av Djurgårdens nyckelspelare under säsongen.
Mot Sirius stod vänsterbacken för ett stort spel med bland annat två assist. 
– Jag är bättre än någonsin tror jag, säger Käck till Fotboll Sthlm efter matchen.

Annons

Djurgården körde över ett decimerat Sirius på Tele2 arena med 4-0. Vänsterbacken Elliot Käck gjorde en fin match på sin kant och svarade för två målpassningar. Först prickade han Mohamed Buya Turays rygg med ett slumpartat skott/inspel, därefter slog han ett perfekt inlägg som Jonathan Ring nickade in. Efter matchen var Käck mycket nöjd.
– Det känns jättebra så klart. Det var en bra match av oss och vi är i serieledning så man ska inte klaga. Det blir en speciell matchbild med deras utvisning och sedan gör vi mål på frisparken efter. Sedan tycker jag att vi kör över dem i hela matchen egentligen, säger han till Fotboll Sthlm.
Hur ser du på din egen insats?
– Bra insats. Kul med två assist och att vara med och bidra med lite poäng och en hållen nolla bakåt.
Ser du din första assist som en assist?
– Jag vet inte. Den kanske hade gått in om den inte träffade Buya. Men det är klart att det var ett skott. Sedan får man ta alla assist man kan få.

Elliot Käck har varit en av Djurgårdens nyckelspelare under säsongen. Vänsterbacken har imponerat stort och vuxit för varje match – och frågan är om han någonsin varit i bättre form?
– Det känns otroligt bra. Som jag har sagt förut så passar dem här tränarna mig väldigt bra. Vi har bra harmoni i gruppen. Jag är bättre än någonsin tror jag.
Är du seriens bästa vänsterback just nu?
– Det får andra bedöma, haha. Vad tycker du?
Härnäst väntar AFC Eskilstuna på Tele2 arena för Djurgården. Därefter kommer tuffast möjliga motstånd i form av Malmö och AIK på bortaplan.
– Det var inte så länge sedan vi mötte Malmö och gjorde en fantastiskt bra match, jag tycker att vi var det bättre laget. Jag tyckte vi gjorde en ganska bra match mot AIK också, i alla fall i första halvlek. Vi har visat att vi kan vara bra mot topplagen. Det är bara att köra på.

LÄS MER: Han var bäst i Djurgården – spelarbetyg efter 4-0-segern

Foto: Bildbyrån