Thomas Lagerlöf lyfter Une Larsson: ”Lika bra som Danielson”

Marcus Danielson har varit en av seriens kanske bästa spelare.
Men i Djurgårdens senaste match mot Häcken var det kollegan Jacob Une Larsson som klev fram och avgjorde sent.
Tränaren Thomas Lagerlöf använder stora ord för sin försvarare.
– Jacob har varit jättebra i de senaste matcherna så det är två mittbackar av allra högsta klass, säger tränaren Thomas Lagerlöf till Fotboll Sthlm.

Annons

Djurgården har spelat nio raka matcher utan förlust och senast vann man mot Häcken med 2-0. Precis som mot Kalmar, matchen innan, klev en mittback fram sent och avgjorde sent. Den gången var det Marcus Danielson och mot Häcken var det mittbackskollegan Jacob Une Larsson som läckert tunnlade Peter Abrahamsson när han kom fri. Blårändernas tränare Thomas Lagerlöf är väldigt nöjd över sitt mittbackspar.
– De är i jättebra form båda två. Mackan har ju fått jättemycket kredd hela tiden men Une Larsson är just nu lika bra. Jacob har varit jättebra i de senaste matcherna så det är två mittbackar av allra högsta klass, säger Thomas Lagerlöf till Fotboll Sthlm.
– Han har en jättebra spänst och framför allt tajming och balans i det han gör också. Han har väldigt, väldigt bra fysik. Spelskickligheten är det som han har börjat släppa fram mer och mer nu, känner jag. Han har nästan spelat lite med handbromsen i under våren.
Har ni tjatat på Une Larsson om att släppa handbromsen?
– Ja, det tjatar vi alltid om med alla spelare. Men med Une Larsson känns det som att jag har börjat känna igen det offensiva spelet som jag såg när han spelade i Brommapojkarna. Han är väldigt bra på att ta fram bollen. Det har med spelstil att göra och de senaste åren i Djurgården har han inte haft en sådan roll. Utan då har han mer spelat kortare till ytterbackarna. Det tar ju tid och han har verkligen växlat upp på den fronten.

På måndag ska Djurgården gästa Borås arena och Elfsborg som vann senast mot Kalmar efter en dramatisk vändning i slutminuterna. Thomas Lagerlöf tror att vändningen kommer ge Boråslaget en liten skjuts.
– Ja, de har några stycken avstängda. De fick väl en väldigt stor boost efter senaste matchen mot Kalmar. Jag såg lite delar av matchen. Elfsborg är ett väldigt bra hemmalag. De är obesegrade på Borås arena i år, fyra vinster och fyra oavgjorda. Så det är ett väldigt starkt hemmalag som vi ska ner och ta oss an.
Hur ska ni ta er an dem?
– Vi ska väl inte göra så mycket konstigheter utan det handlar om att försöka göra samma sak som vi tränar på varenda dag. Sedan är det så klart att de har vissa tendenser i sitt spel som vi tror att man kan utnyttja. Men det ska vi inte prata så mycket om här. Väldigt mycket handlar om att göra samma saker som vi alltid gör.

LÄS MER: Från korpfotboll till titeljakt – Fotboll Sthlm möter Curtis Edwards

LÄS MER. Erik Berg långt ifrån spel: ”Inte aktuell på en bra stund”

Foto: Bildbyrån