Cluj-tränaren om Djurgården: ”Det är ett speciellt lag”

Clujs tränare Dan Petrescu tycker att Djurgården var en mardrömslottning.
På presskonferensen på Tele2 arena säger tränaren att Cluj har mycket att se upp med.
– Vi måste vara perfekta och göra en fantastisk match, säger han. 

Annons

Djurgården lottades på hemmaplan mot rumänska CFR Cluj i Europa League-kvalet. Gästernas tränare Dan Petrescu har placerat en tydlig favorit-stämpel på de regerande svenska mästarna.
– De har ett par rutinerade spelare, Eriksson från USA som är en riktigt bra spelare. Men också båda anfallarna som är stora och tunga. Yttrarna är väldigt snabba och bra med bollen. De kan skada många lag, inte bara oss. Det är en väldigt, väldigt svår match. Det var den värsta lottningen för oss. Vi ville inte spela i Sverige, speciellt inte på konstgräs, det var riktigt olyckligt för vårt lag.

Tränaren tycker att Djurgården hade tur i lottningen som vid avancemang imorgon har fått spela på hemmaplan i tre raka kvalmatcher.
– Även om de går vidare får de spela hemma. De spelade hemma förra matchen också mot laget från Gibraltar. Djurgården hade tur. Om vi hade spelat hemma hade det varit annorlunda, det är helt annorlunda att spela hemma jämfört med borta. Vi måste vara perfekta och göra en fantastisk match som vi gjorde förra året i Champions League och Europa League, vi gjorde ett par bra matcher mot bra lag.

Petrescu berättar att han har sett Djurgårdens senaste sex matcher och är imponerad över kvalitén i laget.
– Jag vet inte om mina spelare förstår den riktiga kvalitén i det här laget. I Rumänien vet folk inte så mycket om den här klubben. Om man möter Malmö eller Göteborg kanske man vet mer. Jag vet eftersom jag såg de senaste sex matcherna, hela 90 minuter. Jag vet hur bra det här laget är. Du kan inte vara svensk mästare om du inte har något speciellt, och det här laget är speciellt.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Bergstrand grinig inför EL-matchen om Cluj: ”Är det cynism?”

Annons