Matte Lundholm slutar med guld: ”Har varit en fantastisk tid”

Mats Lundholm slutar med ett SM-guld.
Efter två år som materialare i Djurgården är det dags att gå vidare i yrkeslivet för “Matte”.
– Det är en ganska go känsla att ha två titlar, säger han.

Annons

SM-guldet blev inte bara finalen på säsongen, utan även det sista uppdraget för Matte Lundholm som materialare för Djurgården. När Fotboll Sthlm träffar Matte på en supporterträff dagen efter 2-2-matchen i Norrköping är han glad men lite vemodig.
– Det har varit svårt att hålla tillbaka alla känslor. Det kom en del tårar i Norrköping. Men det är ju en ganska go känsla att ha två titlar på två år. Det får man vara nöjd med, säger Matte och ler.
Hur var det i Norrköping för dig?
– Intensivt. Det är alltid mycket att fixa. Vi var med från dagen innan, bodde på hotellet och hörde smällarna.
Ja, det var någon som försökte störa er med raketer?
– Ja, det smällde rejält. Och det knackades på dörrarna. Men det verkade ju inte ha stört oss. Det är en fantastiskt fin grupp som klarar av att fokusera när det krävs.

Matte Lundholm har alltså varit materialare i Djurgården under de två sista åren, men hans historia med klubben går tillbaka betydligt länge än så. Han har varit anställd i Djurgården i olika roller under de senaste 13 åren och har även en spelarbakgrund i blåränderna.
– Det började med att jag var sommarkollospelare i mitten av 70-talet. När jag var 13-14 började jag träna med Djurgården och sedan dess har jag varit med, konstaterar han.
Hur långt räckte spelarkarriären?
– Jag spelade träningsmatcher med det som hette b-laget så jag har stött på några härliga DIF-ikoner, säger Matte och nämner Anders Grönhagen, Lasse Sandberg och Roger Casslind.
Hur har tiden som materialare varit?
– Det är väldigt mycket att göra, ett speciellt jobb. Men jag ångrar inte en dag, för det har varit en fantastisk tid. Det är härligt att vara med ledarna och spelarna i vardagen. Bosse (Andersson) och Henke (Berggren) har byggt en väldigt fin spelargrupp med många karaktärer.

Anledningen till att Matte lägger bollnätet på hyllan är att han har ett fått nytt jobb på Riksidrottsförbundet. Den nye materialen i Djurgården blir Patrik “Putte” Eklöf – som är en gammal bekant till Matte.
– Vi spelade också ungdomsfotboll ihop, så vi har känt varandra hur länge som helst. Putte var med på alla hemmamatcher i år så han behöver ingen inkörning. Det känns hur tryggt som helst att lämna över till honom, säger Matte – som dock inte kommer att lämna Djurgården helt.
– Nej, det klarar jag nog inte. Jag kommer fortsätta med att hjälpa till ibland. Sedan får vi se när och i vilken utsträckning. Men det är svårt att slita sig.