Maspalomasbloggen: Reflektioner efter Badji deadline day

BLOGG. Så var ännu en dag till ända. En som går till historien som “dagen då Badji inte såldes.”

Annons

Matchdagar är märkligt nog de absolut lugnaste dagarna. Det finns egentligen inte så mycket som kan hända, agendan sätter sig lite självt. Jag började dagen med att snabbt besöka de berömda sanddynorna och doppa tårna i havet, så att man fick det gjort. Vid lunchtid var det dags att lämna hotellet för att leta reda på arenan. Dagen till ära hade jag faktiskt tagit på mig shorts, och såklart blev det lägrets vädermässigt sämsta dag hittills (strax under 20 grader och ganska molnigt).

Vad som var mest spännande idag var kanske att följa Aliou Badjis fotsteg. Om han skulle flytta till en fransk klubb var idag sista dagen det skulle vara möjligt. När jag såg Badji prata i telefon bakom läktaren en halvtimme före matchstart kände jag att någonting kanske var på gång. När han sedan inte kom ut med de andra spelarna till uppvärmningen blev jag tvungen att ta mig ner till planen och leta reda på honom. Under den tiden jag sprang i trappor hade han såklart börjat värma upp och det blev inget scoop för mig den gången. Men det kan vara roligt med silly season! Eftersom Badji inte vill gå till Kina finns nu bara två realistiska alternativ kvar. Portugal, vars fönster stänger på lördag, och Ryssland, som kan värva fram till 22 februari. Men det är väl ingen vild gissning att Badji stannar, åtminstone fram till sommaren.

Annons

Om han nu stannar blir det väldigt intressant att se hur Kim och Tolle (de två skulle behöva ett gemensamt smeknamn… “Kolle”? “Kille”?) formerar sitt anfall. Inte kan de väl hålla en spelare som en kinesisk klubb är villig att betala 50 miljoner för på bänken? Men idag var Buya Turay bra och han skulle bli svår att flytta på. Jag tror kanske det bästa vore att spela Badji i mitten och Buya i en väldigt fri roll i vänsteranfallet. Käck och Augustinsson är båda kompetenta nog att täcka upp på kanten. Imorgon tänkte jag i alla fall försöka få ett snack med Badji och se hur han resonerar kring våren. Sist vi pratade var det väldigt mycket som låg i guds händer… Ska även bli intressant att höra hur tränarna resonerar, för nu måste de ju utgå ifrån att de har Badji till sitt förfogande.