Maspalomasbloggen: En dag av återhämtning och spjutkastning

BLOGG: Min sista träningsdag i Maspalomas. Då lades fotbollarna åt sidan och spjuten togs fram.

Annons

Det var sagt sedan tidigare att laget skulle få det lite lugnare dagen efter matchen. De som spelade mer än en halvlek igår, det vill säga Käck, Une Larsson, Danielsson, Buya Turay, Walker och Karlström, började träningen med att jogga lätt runt planen. Efter det fick de träna lite med olika gummiband innan de satte sig i solen för att titta på lagkamraternas tvåmålsspel. Efter att träningen pågått i en timme kändes det plötsligt som att alla var där på solsemester och Casper Nordqvist från Fotbolldirekt verkade genuint upprörd.

Efter det lite slappare avbrottet samlades samtliga spelare, även de skadade, i en cirkel i mitten där hjälptränarna gick igenom vad som skulle hända. Det var dags för poängjakt. De delades in i fem lag och i den första grenen skulle en i varje lag hänga sig i händerna från ribban, den som höll längst vann poäng till laget. Jag hade gissat på att skidåkaren Witry skulle greja det men det var Matteo Catenacci som vann. I nästa gren skulle de gå en sträcka på så nära en minut som möjligt (sjukt tråkig publiksport) och där vet jag inte vem som vann eftersom jag intervjuade Tolle under tiden. Den tredje grenen var spjutkastning och det blev en riktigt rafflande duell som PK Bråtveit till slut vann åt sitt lag. I den sista grenen på träningsplanen skulle de skjuta en fotboll så nära mittpunkten som möjligt. vem som vann? Minns inte, men Wille Bäckström filmade hela grejen. Efter lunch skulle de fortsätta med tävlingar bakom lyckta dörrar och det utlovades ett fint pris till segrande lag. Det enda jag vet att de skulle göra är att få främlingar på “stan” att säga “Djurgården är bäst” framför kameran, den som samlade flest röster vann.

Annons

Eftermiddagen tillbringade jag på Djurgårdens hotell och gjorde två lite längre, väldigt olika och mycket intressanta intervjuer. Den ena med gårdagens lagkapten Marcus Danielsson och den andre med målvaktstränaren Nikos Gkoulios. De bör komma ut imorgon eller på söndag. Det var nog också de sista intervjuerna jag gjorde här nere från Maspalomas. Imorgon är spelarna helt lediga och det mesta tydde på att det innebar silenzio stampa, och på söndag förmiddag åker jag hem. Men innan dess tänkte jag försöka skriva ihop en ordentlig analys av vad jag har fått se den här veckan och vilket slags Djurgården ni kommer få se i år. I början av lägret var jag lite tveksam till truppbygget, men det skulle jag inte påstå att jag är längre.