Magnus Eriksson besegrade sitt eget derbyspöke: ”Äntligen”

Efter tolv försök lyckades till slut Magnus Eriksson.
Under söndagen fick DIF-kaptenen äntligen vinna ett derby.
– Våra supportrar förtjänade det här, säger han efteråt. 

Magnus Eriksson hade inför söndagen spelat totalt elva derbyn mot Hammarby och AIK. Aldrig tidigare hade 31-åringen lämnat planen som en vinnare.

Söndagens derby skulle dock visa sig tillhöra Eriksson fullt ut. Mittfältaren stod för ett mål och två assist och låg bakom Djurgårdens mäktiga upphämtning.
– Det är jätteskönt att sviten äntligen är bruten. Man gick runt och njöt under de sista fem-sex minuterna. Vid 3-1 kändes det inte helt stabilt, men när fyran kommer så ska det mycket till för att vi ska tappa det.
– Under slutet så var det bara gå runt och njuta och applådera och känna den känslan och värmen. Det var magiskt. Våra supportrar förtjänade detta så mycket som har stått ut med vårt derbyfacit den senaste tiden, nu får de också njuta lite.

Hur jobbigt har det varit för dig att inte ha någon derbyseger?
– Man försöker att koppla bort det. Vi har gjort bra prestationer, bland annat mot Hammarby i cupen där vi spelade hur bra som helst. Vi hade tre skott i virket och ändå förlorade vi den matchen, så någonstans lever varje match sitt eget liv. Idag har vi marginalerna med oss, men jag tycker att vi förtjänade det.

Inför matchen gick Hammarbys tränare Milos Milojevic ut och pratade om att laget behövde stoppa Magnus Eriksson. Ett utspel som nådde DIF-kaptenen.
– Jag såg en notis om det och jag kan bara prata för egen del, det var inte så att jag sjunker av det. Jag tyckte att det var ganska trevlig läsning även fast jag inte svävar iväg. Det var fina kommenterar från motståndarlagets tränare.

LÄS MER: Vilken överkörning av DIF – betyg efter imponerande derbykrossen