Bajens tydliga taktik inför derbyt: ”Vi måste stoppa Magnus Eriksson”

Milos Milojevic kommer på söndag träna Hammarby för första gången i ett derby. Taktiken är redan klar på förhand.
– Vi måste stoppa Magnus Eriksson, säger han. 

Annons

På söndag väntar rivalmötet mellan Djurgården och Hammarby. Det är första gången som Milos Milojevic tränar gästerna i ett derby.

Under fredagen tränade Hammarby inne på Tele2 där huvudtränaren efteråt berättade att alla spelare är tillgängliga förutom avstängde Astrit Selmani. Med full trupp är siktet nu inställt mot Djurgården, ett lag som tog en poäng på de sista två omgångarna innan landslagsuppehållet.
– De har en negativ trend och det är inte något vi ska bryta. Spelare älskar att spela derbyn och jag vet att om vi kommer upp i samma nivå som under de två sista matcherna så kan vi vinna.

Framförallt är det ett hot hos de blårandiga som Milojevic menar är extra viktigt, nämligen att laget måste få stopp på mittfältaren Magnus Eriksson.
– Får han vända om och hitta möjligheter ute på plan kommer det bli tufft för oss. Han ska inte få slå så många bollar bakom vår backlinje, då har vi en större chans att vinna matchen.

Hur stoppar man honom? 
– Vi måste bli aggressiva mot honom och stoppa honom tidigt i planen. Det är inte alltid den bästa lösningen att bara förhindra hans bollar i sista tredjedelen från att komma fram, utan vi måste gå högre upp och sätta press på honom.

Milojevic trycker på att Djurgården har ytterligare 15 bra spelare, men menar att Eriksson är lagets motor som får spelet att fungera.
– Han är en karaktär som du behöver om du vill vinna Allsvenskan.

Mot Malmö FF använde du Aziz Mohammed till att stoppa Anders Christiansen till stor del. Får vi se något liknande på söndag mot Eriksson? 
– De är inte exakt samma sorts spelare, men båda har en vinnarskalle och har vunnit ligan med Malmö FF. Det viktiga är att sådana spelare är felvända samt att det inte kommer så många bollar till honom. Får inte Magnus bollen så är han inte samma spelare som han var för tio år sedan med sin snabbhet. Idag har han mycket energi men är inte lika bra utan bollen.