Kapar Djurgårdens försvar i derbyt: ”Jag hade varit irriterad”

Djurgården leder serien, men förlorade sitt fjärde raka derby i söndags.
Mattias Lindström sätter frågetecken för försvarsjobbet i matchen.
– Jag tycker att det är lojt och slarvigt av Djurgården, säger Lindström i NordicBets podcast Ljugarbänken.

N HÄR ARTIKELN ÄR EN ANNONS FRÅN NORDICBETS PODCAST LJUGARBÄNKEN

Under söndagen hade Djurgården chansen att haka av Hammarby från den allsvenska guldstriden, men derbyn fortsätter att vara en akilleshäl för Blåränderna. 1-2-förlusten innebar inte bara en tappad serieledning, utan även att DIF lämnar säsongen 2019 helt utan poäng i de fyra derbyna. Dessutom var lagets försvarsspel inte tillräckligt bra, tycker den tidigare allsvenske mittfältaren Mattias Lindström i NordicBets podcast Ljugarbänken.
– Hammarby förtjänar målen, men jag tycker att det är lojt och slarvigt av Djurgården. Det första målet, på inlägget, tycker jag är en markeringsmiss. Du måste ha koll på spelarna i straffområdet när du är övertalig. Mål nummer två är en felpass, men efter att Djurgården har gjort den felpassen så är det två eller tre spelare som bara står och tittar istället för att försöka stänga ytorna och försvara målet. Det tycker jag är jäkligt lojt och det hade jag varit irriterad på om jag var tränare för Djurgården

Lindström får medhåll av Elfsborgsprofilen Lasse Nilsson.
– 1-0-målet är ju nästan en chipp in bakom två mittbackar och man kan ju ifrågasätta vad mittbackarna står och tittar efter. Antingen så skjuter de upp ordentligt och då ska ytterbacken hänga på eller så får de ta den ytan. Märker de att de börjar avisera för ett inspel så måste de falla litegrann. Det var väl inget superingripande, säger Nilsson.

Annons

Om Djurgården hade fått med sig poäng från matchen så hade de fortsatt varit serieledare med blott tre omgångar kvar att spela och dessutom hade avståndet ner till Hammarby på sex poäng varit intakt. Något som kan ha påverkat spelarna mentalt menar Nilsson.
– Hammarby var lite hetare och jag vet inte om det fanns någon liten tanke i Djurgårdens bakhuvud att krysset skulle räcka för att hålla Hammarby på avstånd och ändå behålla serieledningen. Jag tror inte att de tänker så och jag själv hade inte gjort det, men det är möjligt att det fanns en liten tanke i bakhuvudet ändå. Det såg inte riktigt ut som det Djurgården vi har lärt känna, säger han.

Hittills den här säsongen har Djurgården inte förlorat någon annan match än derbyna mot AIK och Hammarby och att rivalmatcherna blivit ett stort problem för klubben verkar nu ha blivit en etablerad sanning.
– Jag vill ju tro att det är tillfälligheter. Jag har så jäkla svårt att tro på det här med hjärnspöken hit och dit, men jag får väl börja vika mig lite. Det kanske är det. Det stör mig att de inte kan lägga sådant åt sidan i vilken match som helst. Det tyder på att du inte är färdig som spelare och att du är för dålig mentalt sett helt enkelt, säger Mattias Lindström.

Foto: Bildbyrån