Lagerlöf hyllar Ekdal efter segern: ”Han var fantastisk idag”

Det blev en andra raka seger mot Östersunds FK efter matchen.
Efteråt valde Thomas Lagerlöf att hylla mittbacken Hjalmar Ekdal.
– Han var fantastisk idag, säger han till Fotboll Sthlm.

Annons

Djurgården besegrade Östersund med klara 3-0 efter att Joel Asoro gjort sitt första mål i Djurgårdströjan innan hans ersättare Emir Kujovic stod för två mål.

Efter kampen var DIF-tränaren Thomas Lagerlöf nöjd med lagets prestation även fast det var en träningsmatch med lågt tempo.
– Det vi tar med oss från den här matchen är att vi har en hel del bra fotbollsspelare i Djurgården. Hjalmar Ekdal gör en fantastisk prestation i dag och sedan går det inte att blunda för att Aslak Witry håller en oerhört hög nivå.

Lagerlöf poängterar att trots matchens låga tempo höll Djurgården ändå uppe spelet på en “acceptabel nivå”.
– Det var vissa spelare som inte spelat så mycket som fick visa upp sig. Sedan är det kul att dessa spelare just får visa upp sig och de grabbarna som spelat i cupen ändå ställer upp. Så jag är nöjd med prestationen även om vi behöver ett högre tempo för att prestera i en tävlingsmatch.

Hur hanterar ni landslagsuppehållet som kommer vara innan det är dags att spela semifinal?
– Då känns det okej. Vi spelar match idag och på tisdag. Sedan tränar vi hårt i slutet av veckan och sedan hade vi en inplanerad ledig helg nästa vecka då det är landslagsupphåll. Tio till tolv dagar utan match kan man leva med. Hade det varit tre veckor utan match…det hade inte fungerat. 

Emir Kujovic kommer in och gör två mål idag?
– Han kan det här med att göra mål. Sedan är tempot lågt på slutet. När det gäller avslutslägen är det få i Allsvenskan som är bättre än Emir. Han är otroligt skicklig i de momenten. Det blir hans stora ansvar att se till att han tar sig in till avslut.